bebek gezdirme oyunları turist gezdirme oyunu adam oyunları taksi at
Abi demek sen de fark ettin. Gecen doktora gittim o da aynı şeyi soyledi. Ben de dolaşım bozukluğu varmış. Direksiyona gecince de dolaştırmam ondan anlaşılan. Allah duşmanımın başına vermesin, cok zor valla. Evlerden ırak.

* Bende yalan yok. Tamam, gezdirdim ama bu dunyaya niye geliyoruz zaten. Atalarımız ne demiş: "Gez dunyayı gor Konya'yı." Bak neredeyse Konya'ya geldik biz de. Ne kadar cok yer gorsek o kadar kar değil mi? Gezebildiğimiz kadar gezmeyelim mi yani şu uc gunluk dunyada?

'BAŞARDIK ABİCİM!'

* Aaaa sen Turk muydun abi ya? Ben seni vallahi turist zannettim biliyor musun? Şehrimizin tarihi guzelliklerini gosterip Turk turizm sektorune bir nebze de bizim katkımız olsun hesabı gezdiriyordum seni. Para falan da almayacaktım. Bir mutlu turist bin mutlu turist icabında değil mi abicim?!

* Speed filmi vardı ya, hani arabanın altına bomba koyuyorlardı teroristler, arabanın durmaması gerekiyordu, durursa havaya ucacaktı hani. Sana soylemedim telaş yapma diye ama aynısından benim taksiye de koymuşlar. Ama seni gezdirirken bir taraftan da bombayı etkisiz hale getirmeye calıştım. Başardık abicim, birlikte başardık. Caak!

* Donup dolaşıp gideceğimiz yer aynı değil mi ablacım?! Ben fani dunyadan bir an sıyrılıp duşunce aleminde bir takım dersler alalım istemiştim. Bunu bu kadar buyutecek ne var? Uc gunluk dunya icin beni kırdığına değer mi? Nereye gidiyoruz dediydin sen?!

'MERAKIMI GİDERDİM'

* Benim taksimetre maksimum kac rakamını gorur diye merak etmiştim. Vay be, 970 milyona kadar cıkabiliyormuş. Bıraksan milyarı da gorecekmişiz demek ki. Neyse sayende bir merakımı daha giderdim. Allah razı olsun senden

* Bak şimdi kırdın beni. Ben de biliyorum Osmanbey'den taksime giderken Boğaz Koprusu'nden gecilmeyeceğini. Sen bilgili birikimli bir abimiz olarak gorununce gozume 'işte' dedim, 'işte Anadolu'nun derdine kulak verecek bir vatansever bindi arabama nihayet' dedim. İstedim ki Anadolu ile kucaklaşalım, onların dertlerine merhem olalım. Yanlış mıyım abim?!

* Sanayiye ***urduk, dunya para harcayıp yaptırdık. HÂl sağa cekiyor araba. Buna artık cekmek de denmez. Hesapta şofor benim ama araba istediği yere gidiyor. Bak şimdi de canı balık cekiyor. Boğaza doğru gitmeye başlayacak. Aman diyim ağabeycim, at kendini aşağı, sen kendini kurtar bari.

'NASIL DALMIŞIM YA!'

* Ablacım yani hic yaşını gostermiyorsun biliyor musun?! O kadar genc gorundun ki gozume şunu biraz gezdireyim dedim. Cocuklar, gencler sever ya otomobille gezmeyi. Benim evdekiler oyle en azından onlardan biliyorum. Demek yanlış gormuşum ha?! Pes valla.

* Aaaa nasıl dalmışım ya!! İki gundur oraya buraya derken eve gitmeye fırsat bulamadım. Bir an eve gidiyorum sanmışım. İcimi nasıl bir huzur kaplamış. Yoksa ne işimiz var Pendik yolunda değil mi? Ah yuva hasreti, insanın evi gibisi var mı?

* İki seferdir aynı dukkanın onunden geciyoruz, doğru. Ama neden geciyoruz. Boşuna mı?! Asla. Vitrindeki manto tam yengeme gore. Fiyatı da uygun. Gozune carpsın da yengeye al, mutlu et istiyorum ama nerdeee?! Sen takmışsın gezdiriyorsun, dolaştırıyorsun diye tatava yapmaya. Aynadan bakıyorum, yengenin de gozu var o mantoda bilesin. Ben başka bir şey demiyorum abi ona gore, sen bilirsin

**ALINTI**