Kucukken coğu cocuk gibi ben de bitlenmiştim. Saclarım cok gur ve kıvırcık olduğu icin annem ne denediyse o bitlerden kurtulamamıştı. Sonunda annemin cok zeki(!) arkadaşlarından biri beni denize sokup kafamı iyice kumla ovalamasını soylemişti. Dayım ayaklarımdan tutup baş aşağı denize kafamı sokmuş, annemse kumu alıp alıp kafamı ovalamıştı. Sonuc olarak ortada; sinir krizi geciren bir anne, vicdan azabından ne yapacağını bilemeyen bir dayı ve boğulma sebebiyle acile kaldırılmış kafasında halen bitler cirit atan bir cocuk kalmıştı.

Kışın aldığı fazla kilolardan gobeği kocaman olan ve oturduğu zaman katlanan gobeğini acıp "Aaa, bak guluyor!" deyip mutlu olan insan benim halam olur.

Balkonumuzda annemin icinde soğan yetiştirdiği 15 cm capında bir saksımız var ve annem bu saksıdan "soğan bahcesi" diye bahsediyor. Bahceye gidip soğan topluyor, bahceye su veriyor. Biz mi? Yıkmıyoruz annemin dunyasını ve susuyoruz.

Sokağımızın dişi kedisinin yeniden kızışması, etrafta peydahlanan erkek kedilerin alışılmamış azgınlığı, devamlı taciz ve hatta tecavuzleri; hicbiri sorun olmadı da, dul komşumun, herkesin balkonlarda, pencerelerde olduğu saatte "Ne yapıyorlar bunlar boyle gabari bey?" diye bağırması sorun oldu. Basit bir acıklama bile, gulmekten yerlere yatan bu kadar insanın ortasında, hele de hazırlıksız yakalanınca cok zor olabiliyor komşum, affet!

Aniden onumuze fırlayan ambulansa; "Can almaya mı cıktın yola p.venk?" diye bağıran eniştemi anladım da "Ne yapsın, ekmek parası, muşteri arttırmaya calışıyor!" diyen teyzemi anlayamıyorum!

Evde yalnız kalınca once duş almaya kalkışıp kombiyi acamayan, TV seyretmeye calışıp uydunun kumandasından acmayı beceremeyen, acıkınca da ocağı yakamadığından hazır yemek soyleyen sivri zekalı benim! Bir de annem cıkarken "Sen dalgınsın, evi yakma sakın!" diye uyarıyor, ah anneciğim ben ocağı bir yakabilsem! Sanırım, evlilik planlarımı biraz ertelesem iyi olacak.

Hic uşenmeyip kremalı biskuvilerin arasındaki kremaları sıyırıp yerine diş macunu surup biskuvileri tekrar kapatarak bizlere ikram eden şakacı(!) arkadaşıma huzurlarınızda saygılarımı sunuyorum!

Bebekken bezinden duşeni cikolata sanıp yemeye calışan, biraz daha buyuyunce yediği 3 tabak kurufasulye yuzunden saatlerce yerde yatan, şimdi 18 yaşında surekli yemeğe devam eden ve ac olduğu zamanlarda marketlerin broşurlerine bakarak hayaller kuran bir kardeşim var. Tuhaf tarafı zafiyet gecirecek kadar sıska! Ben ise neredeyse yarı ac geziyorum ve kilo sorunu yaşıyorum. Hayat hic adil değil.

Tuttuğu kucuk balıkları buyusun diye tekrar denize salan, bunu yaparken de acaba tekrar oltama vuracak mı merakıyla onları asetatlı kalemle işaretleyen doğa aşığı can dostuma bir alkış lutfen. Eğer boyalı bir balık tutarsanız ona bir şans daha verin.

Yaz sıcağı bastırdı malum, biz de balkonumuzda cekirdek ve kolamızı yanımıza alarak, aile saadetimizi kurmuş oturuyoruz. Saat 22:00 olmuş ancak coluk cocuk sokakta bağıra cağıra oyun oynuyor. Bir sure sonra bağrışmaları hat safhaya varıyor, gerginiz ama cocuktur diyerek karışmamaya devam ediyoruz. Oyunları devam ederken cocuklardan biri var gucuyle bağırmaya başlıyor: "Comleeek patlaaadıııı, comleeek patlaaadıı". Karşımızdaki evde oturan teyzemiz cama cıkıyor ve kolamızı fışkırtmamıza neden olan yorumu yapıyor: "Orayaa gelirseeem patlamadık comleğinizi bırakmıcaaam, eve giriiiin eşek sıpaalarıııı"

Tek yumurta ikizi ve haliyle birbirlerinin kopyası olan iki doktor kardeşin ikisinin de aynı hastanede, ustelik de goz ihtisası yapmasına diyecek soz bulamıyorum. Hadi kolaysa inandırın şimdi hastaları cift gormediklerine!

Sigara ictiğimi babamdan dip bucak sakladığım yıllarda, cakmakla oynamayı seven yeğenim, evin salonunda ailecek oturduğumuz bir akşam odamdan sigara paketimi alıp gelmiş ve ulu orta icinden bir dal sigara cıkarıp bana zorla yaktırmaya calışmış, ben kaş goz işareti yaptıkca inadına ustume gelmiş ve yakmayınca "Bir sefer de benim icin icsen ne olur?" diye salya sumuk ağlamıştı. Hayır o dunya tatlısı yeğenimin ağlamasına mı icleneyim, babamın sigara ictiğimi oğrenmesine mi yanayım bilemedim. Cocuktan al haberi diye boşuna dememişler.
***ALINTI***

yorumları alalım lutfen