Arkadaşlar merhaba, erinmeyip okursanız belki sorunuma cozum bulabiliriz hep birlikte.

Turk Telekom HiperNet 35Mbps kullanıcısıyım. Uzun yıllardır kullandığım, TTNET'in verdiği Huawei marka modemin Wi-Fi kapsamından memnun olmadığım icin modem değişikliği yapmayı duşundum ve sosyaldeki araştırmalarım sonucunda Keenetic Omni DSL modemi aldım.

Her şey cok guzel fakat bir problem var. Modem evdeki DSL kablosunu gormuyor. DSL ışığı turuncu bicimde 3-4 kere yanıyor ve sonra sonuyor. Bir sure sonra yine aynısı oluyor. Modem arayuzunden kurulum yapmak istediğimde "DSL kablosunu takın" hatası veriyor normal olarak. Ancak kabloyu onceki modeme taktığımda şak diye internete bağlanıyor modem.

Turk Telekom'u aradım ve durumu izah ettim, arıza kaydı oluşturdular ve bu sabah Turk Telekom'un gonderdiği bir kişi elinde bir cihazla eve geldi. DSL kablosunu bir cihaza bağladı bir de Keenetic modeme bağladı ve "eve internet sinyali geliyor, ben cihazdan interneti alıyorum. Bu modem bozuk iade suresi gecmeden iade et, Turk Telekom modemi kullan" dedi ve gitti. "bu modem bozuk" lafı uzerine modemi aldım ve arkadaşımın evine gittim. O da bir Turk Telekom kullanıcısı ve modeme guc kablosunu ve DSL kablosunu bağladım, DSL ışığı turuncu şekilde sabit yandı ve modem arayuzden ISS bilgileriyle kurulumu yaptım ve internete bağlandım. E hani modem bozuktu?

Belki bir şeyler değişmiştir umuduyla eve geldim ve tekrar denedim fakat sorun aynı. DSL ışığı turuncu, 3-4 kere yanıyor ve sonuyor. "DSL kablosunu takın", "DSL kablosunu kontrol edin" diye hata almaya devam ediyorum. Evdeki 4-5 farklı DSL kablosunu da denedim. Hepsi eski modeme interneti getiriyor ama Keenetic cihaza getirmiyor. Ne yapmalıyım? DSL kablosunun ceşitleri var mı? Farklı bir kablo mu denemem gerekiyor hicbir şey bilmiyorum şaştım kaldım.

Ek soru: Evde telefon hattı yok sorun bundan kaynaklanabilir mi?
Ek soru acıklama: Arkadaşın evde telefon hattı var. Telefon hattından olup olmadığını anlamak icin telefon kablosunu splitterdan sokup tekrar denedik yine bağlantı kuruldu.