Yakın zamanda TTNet'ten 100 Mbps hızında internet aldım. Modemin bir 2.4 GHz, bir de 5 GHz WiFi'ı bulunuyor. Benim WiFi adaptorum 5 GHz'i gormediği icin 2.4'e bağlanıyorum ve istediğim hıza ulaşamıyorum. Ben de kabloyla bağlanmayı duşundum. Ethernet kablosu bakıyordum internetten gorduğume gore uzunluğu ve kablo tipi onemli imiş. Cat5 ve Cat6 kablo almak ve kac metre almam gerektiği konusunda kararsız kaldım. Amacım duvarlardan dolandırıp kablo kalabalığı yapmadan PC'me bağlamaktı ama bu şekilde 30 metrelik bir kablo almam gerekecek. Bu uzunluk hıza etki edecekse daha kısa alıp direkt olarak bağlamayı duşunuyorum. Ayrıca Cat5 alırsam hıza bir etkisi olur mu ona gore Cat6 alacağım. Bunlar dışında dolanırken gorduğum kafa karıştırıcı birkac urun gordum. 30 Metre Cat6 Internet Patch Kablosu Bst-2031p Ethernet Fabrikasy - n11.com

Biri bu urun. Cat6 30 metre ama cok ucuz internette başka urunlerde ise Cat6 olup 3 metresine 50 lira isteyen satıcılar bulunuyor. Bu ucuz Cat6 ile internetimi %100'de kullanabilir miyim? Yani kısacası sorum, hızımı tam olarak almak icin ne tur kablo almam yeterli, kablo uzunluğu 30 metre olusa hızım yavaşlar mı ve bu urunun ucuz olması normal mi alırsam işime yarar mı?