Hemşireler yaşadıkları ilginc anıları kitaplaştırdı. Hepsi birbirinden komik ve şaşırtıcı anılar. Gulmemek elde değil.
Hamile kadına sorulur: suyunuz geldi mi? cevap: ‘kor olası muhtar 3 gundur suyumuzu kesti’
İnonu Universitesi Turgut Ozal Tıp Merkezi'nde gorev yapan 2 hemşire, kendilerinin ve meslektaşlarının yaşadığı ilginc olayları derleyerek kitaplaştırdı.
İnonu Universitesi Turgut Ozal Tıp Merkezinde gorevli hemşire Şenay Karaaslan, aynı universitede gorevli hemşire Ozlem İnan ile ortak calışmaları sonucu oluşturdukları ve şuan basım aşamasında olan kitapta Turkiye'nin ceşitli yerlerinde gorev yapan 50 hemşire ve sağlık gorevlisinin 117 anısının yer aldığını bildirdi.
Karaaslan 12 Mayıs Hemşireler Gunu kapsamında kitabın dağıtımını yapacaklarını belirti
Hemşire Şenay Karaaslan'ın anısı:
''1991 yılında ilk gorev yerim Erzurum Araştırma Hastanesi'nin acil servisine başvuran kadın hastaların buyuk coğunluğu şikayetlerinin nedenleri sorulduğunda 'ben bilmem beyim bilir'' diye cevap verirdi. Acile başvuran kadın doğum hastalarına da rutin olarak son adet tarihi sorulduğunda da yine aynı cevap alınırdı. İşin ilginc olanı, gercekten de beyleri son adet tarihlerini tam olarak bilirlerdi.''
Sağlık Memuru Sinan Aslan'ın anısı:
''Acil servise başvuran gebe bir hastanın anamnezi (bilgileri) alınırken 'suyunuz geldi mi acaba'' diye sordum. Kendisi ise 'kor olası muhtar, uc gundur suyumuzu kesti' şeklinde cevap verdi.
Hemşire Naciye Sarıbaş Yurtcu'nun anısı:
''Diyarbakır'da calıştığım donemde, hasta yakınları tanıdığı calışanlardan beyaz onluk alarak hastane calışanı gibi binaya girerlerdi. Ancak bir gun koridorda kasketli, bıyıklı ve şalvarlı bir adamın beyaz onluk giyerek iceri girmeye calışmasını unutamam.''
Hemşire Cennet Mutlu'nun anısı:
''Dermatoloji servisinde bir nobetimde, yumurta alerjisi olan bir hasta sabah kahvaltıda gelen yumurtayı yemiş ve alerjisi gelişmişti. Hastaya, 'yumurtaya alerjiniz olduğunu biliyorsunuz neden yediniz' diye sorduğumda, hasta bana kızıp bağırarak hemşire gozlem kağıdını gosterdi ve 'suc sizin, buraya yazmamıştınız ben de yedim' dedi. Bu olaydan sonra hemşire gozlem formlarındaki alerji bolumunu daha dikkatli doldurmaya calışıyordum.''
''Hasta yakını yoğun bakımdaki bir hastasını gormek isteyince hemşire arkadaş, 'galoş giy gel' dedi. Bir sure sonra, birde ne gorelim... Hasta yakını galoşları ellerine ve kafasına gecirmiş hastasının yanında duruyordu.''
Hemşire Nurhan Ulusoy'un anısı:
''Yıl 1997, Ege Tıp Fakultesi Kalp-Damar Cerrahisi Yoğun bakım servisinde gece nobetindeyim. Kalp ameliyatı olmuş entube bir hastayı takip ederken, saat gece 02 civarında yoğun bakımda genel muzik yayını yapıldığı icin radyo programında, bir anda sunucunun 'bir tokat atın ve kendinize gelin' dediğini duyduğum an, hastanın kendi suratına indirdiği tokadı gorunce şaşkınlıktan ne yapacağımı şaşırdım. Sunucunun aynı sozu tekrar etmesiyle hasta elini yukarı kaldırdığı an, 'ne yapıyorsun, o sadece bir radyo programı' dedim ve hastanın elini tuttum. Yapılan yayın yarı uyanık hastamı cok etkilemişti.''
''Kemer Devlet Hastanesi Acil Servisine başvuran hastaya, once girişe gidip orada hasta kaydını yapması gerektiğini belirttik. Hasta uzun zaman gectikten sonra gelip, 'Kiriş'e gidip geldim, şimdi hasta kaydını nasıl yapacağım' dedi. O sıra herkes birbirine bakıp, 'bu hastayı Kiriş'e kim gonderdi' derken, yanlış anlaşılma olduğu, hastanın giriş yerine Kemer'in beldesi Kiriş'e gittiği anlaşıldı.''
-NİYE SARI SUYLA YIKAMADIN-
Hemşire Neriman Kucuk'un anısı:
''1998 yılında yenidoğan servisinde calışırken, sarılık tanısı ile bir bebek yatırıldı. Bebeği servise kabul ettiğimiz sıra, kaynana gelinin surekli kafasına vurarak soyleniyordu: 'ben sana demedim mi? Bebeği sarı su ile yıka dedim. Beni dinlemedin bak ne hale geldi. Gelin, hem dayak yiyor hem de ağlayarak, 'Anne, ne dediysen yaptım. Sarı tulbent ort dedin, orttum. Sarı ip bağla dedin, bebeği sarı ipe doladım. Ben ne bileyim sarı su nasıl oluyor?' Ben de kaynanaya, bu soylediklerinin hic birisi bebeği iyileştirmez, boşuna gelinine kızma. Bebeğin kanının değişmesi lazım. Daha erken hastaneye gelmeniz gerekiyordu' dedim, ama kayn*****n ofkesini dindirmek mumkun olmadı.
hemşirelerin anısına
Geyik0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- hemşirelerin anısına