Başıkta da belirttiğim gibi elimde TTNET'ten alınmış Zyxel VMG3312 B10B modem var. Harici diskim WD 1TB boyutunda USB 3.0 bağlantı arabirimli bir taşınabilir disk.
Modemim HDD dosya sistemi olarak sadece FAT ve FAT32 destekliyor. Ama ben Windows uzerinden sadece NTFS ve exFAT olarak diski bicimlendirebiliyorum. NTFS veya exFAT olarak bicimlendirip modemin USB portuna bağladığımda ise modem arayuzunden harici diskim gozukmuyor. Ben de internetten FAT32 formatlama işi yapan bir yazılım indirdim. Cok guzel calıştı. Dosyalarımı diske yazdım. Sonra diski alıp modeme bağladım. Harici diskime ağ uzerinden (192.168.1.1) ulaştığım zaman klasor ve dosya isimlerimin değiştirilmiş olduğunu gordum ve belirli bir karakterden daha uzun isimli dosyaları ağ uzerinden diske yazmadığını gordum. Orneğin "YONETMELİK" isimli klasorumun ismi "YO79UK~3" şekline donuşmuş.
Taşınabilir diski modemden cıkartıp PC'ye bağladığımda dosya isimleri değiştirilmiş hallerinde gozukuyor. Ama diskten bu dosya ve klasorleri PC uzerine taşıdığımda dosya isimleri eski haline donuşuyor. Neden ve nasıl duzeldi onuda anlamadım. Yani harici diskimi modeme bağladığımda, modem dosya ve klasor isimlerini değiştiriyor.
Bunun sebebi nedir? Kullandığım FAT32 formatlama yazılımı ile ilgili bir sorun mu? Yoksa modemle ilgili bir sorun mu? Ve sorunumu nasıl cozebilirim?

Kullandığım program linki: LİNK

NTFS sorununu cozdum. Diğer arkadaşlara faydalı olması icin anlatayım. Sorunu ŞU adresteki firmware update'ini modeme kurarak cozdum. Firmware update'i modeme kullanım klavuzunda yazdığının aksine NTFS dosya sistemli diskleri tanıma ozelliği getirdi. Yani modemim artık NTFS dosya sistemli diskleri tanıyor. Ağ uzerinden dosya paylaşımı yapabiliyorum.
Sorunum cozuldu ama bu dosya ismi kısaltma sorunu neden oluştu hala bilgim yok. Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.