Ozet:
35 Mbps pakette 35 alırken 50 'lik pakette 43 te kalmak ( Altyapı desteği 79 Mbps ) Modemin ara ara internet hızını aşırı duşurmesi reset sonrası duzelmesi uzerine yeni modem icin tavsiye Butce: 800 TL civarlarında
Gunlerdir araştırıyorum surekli kararsız kalıyorum problemimi de cozemiyorum en başından anlatayım;
Şuan da evimde TD-W9970 V3 Turk Telekomun TP Link modemi mevcut 2013 yılında almışım kayıtlardan baktılar ve wifi problemleri yaşamaktayım yaklaşık 10 metre mesafelerde cihazlar bağlanınca sorun cekiyoruz evde 4 Telefon 1 Tablet 1 Notebook 1 Adette Mi Box mevcut.
ISS Turk Telekom. Hız konusunda 35 Mbps paketimde tam olarak 35 Mbps hız alıyordum (Kablolu Bağlantılarda)
Daha sonra Telekomu aradım. Altyapının 79 Mbps'e kadar desteklediğini soyledi M.H.
Hızımı 50Mbit'e yukselttirdim 35'i tam alıyorsam 50'yide alırım destek var duşuncesiyle paket değişikliğini tamamladım 20 TL bi farkla.
Şuan kablolu bağlantılarda Maximum 43.65 Mbps gibi rakamlar anca goruyorum kablosuzda ise 30-35 li rakamları gecemiyorum yanında olmama rağmen hatta bazen 1-2 Mbps dahi goruyorum. Kablosuzun yetersiz olduğunu duşunmeye başladım ben de ara ara gucsuz cekimler neticesinde.
Ama sorun kablolu dahil 44 Mbps gorememek modem arayuzunde mevcut hız 51.xxx civarı hız gorunuyor bunu arayıp sordum alamıyorum o rakamları diye bana dedikleri "Modeminize gelen hız 49-50 Mbps modem size bu hızı veremiyor modeminiz gucsuz kalıyor."
Arayuz Goruntuleri, Hız Testleri Aşağıdadır;
Modem Arayuz;

Resetten Once 10m Mesafe 2 Duvar;

Resetten Once Modem Yanı Başı;

Reset Sonrası 10m Mesafe 2 Duvar;

Reset Sonrası Modem Yanı Başı;

Kablolu Bağlantı

Problemim devam etmektedir. Hat degerlerime bakabilecek bir arkadaşımız varsa cok memnun olurum.
Modeme gelen hız 50 mbps fakat alabildigim hız 43 lerde kalıyor. Modemle alakası olabilir mi Turk Telekom dan modemin gucu yetmiyor yorumu geldi.
Ayrıca modemin wifisi hızı zaman zaman aşırı duşuruyor tavsiyelerinizi bekliyorum..
Hayırlı geceler