Ust katta Airties Air 5444TT modem var. İnternetin kaynağı ust katta. Ben alt kattayım.

Şu ana kadar repeater bir cihaz ile ust kattaki interneti alt kata dağıtıyordum kablosuz olarak. Ama evin duvarları baya kalın olduğu icin hız duşuyordu, ping artıyordu vs.

Cihaz bozuldu artık kullanamıyorum. Yazın alt kata Turknet VDSL internet bağlatacağım. Haliyle VDSL modemde almam gerekiyor. Bu yuzden tekrardan aynı tur cihazlardan almak istemiyorum yaza kadar kullanacağım zaten sadece.

Aklıma gelen fikir VDSL modemi şimdiden alayım. Yaza kadar ust kattan cekerim interneti, yazın zaten kendi internetimi bağlatacağım. Modem de hazır olmuş olur. Artı olarak yine repeater cihaza para vermemiş olurum.

Şimdi soruma gecelim: Alt kattaki modem ile ust kattaki modemden interneti kablosuz olarak alıp alt kata dağıtabilir miyim? Boyle bir şey var mıdır? Eğer varsa hangi marka modem almalıyım?

Araştırdığım kadarıyla mesh ile yapılabiliyormuş galiba. Ama bu da sadece Airties modemler de mi var? Yani Airties VDSL modem mi almam gerekiyor? Ama Airties modemleri pek beğenemedim eğer başka markalarda da oluyorsa başka marka alacağım

Teşekkurler şimdiden.