KAYNANANIZI evlendirmek icin son birkac hafta...
Olen cocuğundan aylık almakta olan kayınvalideniz, bu yılın sonuna kadar evlenirse, parasal anlamda, "ozel bir avantajı" var. Olen oğlu veya kızından dolayı Emekli Sandığı’ndan aylık alan kayınvalidenize, 2006 yılı sonuna kadar evlenmesi halinde, aylığının 12 katı tutarında "ceyiz parası" verilecek.
Bu uygulama, 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren kaldırılıyor. Kayınvalideniz evlenmeyi duşunuyorsa acele etmesinde, damatların da bunu hatırlatmalarında yarar var.
Hani bir fıkra var ya hakim boşanma davasında, kararı acıklamış;
- Mahkememiz kadına, ayda 900 dolar nafaka bağlanmasına karar vermiştir.
Bunu duyan boşanan koca sevinerek;
- Cok teşekkur ederim Hakim Bey. Ben de ara sıra uğrar, 30-40 dolar bırakırım demiş.
Fıkradaki gibi, bazı damatlar evlenecek kaynanalarına, belki bir-iki aylık ceyiz parası da ilave olarak verirler.
BAĞ-KUR’LU KIZLAR BEKLESİN
Bağ-Kur’dan yetim aylığı alan kız cocukları, evlenmek icin acele etmesinler.
Bu yılın sonuna kadar evlenirlerse, "ceyiz parası" odenmeyecek.
1 Ocak 2007 tarihinden itibaren sistem değişiyor. Bağ-Kur’dan yetim aylığı alan kız cocuklarına da onumuzdeki yıldan itibaren "ceyiz parası" odenmeye başlayacak.
SSK’LI KIZLAR ACELE ETSİN
Şu anda yururlukte olan yasaya gore, SSK’dan yetim aylığı almakta olan kız cocuklarına, evlendikleri zaman, 24 aylık tutarında "ceyiz parası" veriliyor.
1 Ocak 2007 tarihinden itibaren, yeni sosyal guvenlik sistemi yururluğe girince, yetim aylığı alan kız cocuklarına odenen ceyiz parası 12 aylık tutara inecek.
EMEKLİ SANDIĞI’NDA FARK ETMİYOR
TC Emekli Sandığı’ndan, yetim aylığı alan kızların durumu değişmiyor. İster bu yılın sonuna kadar isterlerse gelecek yıllarda evlensinler; onlara, şu anda olduğu gibi gelecek yıllarda da 12 aylık "ceyiz parası" odenecek.
Hadi bakalım kızlar, "ceyiz parası" hazır. Sıra geldi, damat adayları arasından secim yapmaya...
Kaynananızı evlendirmek icin acele edin
Geyik0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Kaynananızı evlendirmek icin acele edin