evet şimdide bi hamam boceğinin gunluğune bakalım neler yapıyomuşşşşşş
-Dun gece yine olumle burun burunageldim. Kendime bir zarar geleceğinden değil ama karım Fatma neyapar sonra. Biz Akşam yemeğimizi saat 11-12 gibiyerdik ama evsahiplerimizin misafiri geldiğinden gec saatlerekadar oturup yatmadılar. Neyse ki konukların gitmesiylebirlikte uykuya daldılar.Bir sure ortalığın sakinleşmesini bekleyip yiyecek toplamaya başladım.Bugun misafirler geldiği icin menu cok zengindi.
Pasta ve borek kırıntılarınabayılırız. Her neyse ben nevaleyi toplarken birden mutfağın ışığıyandı ve "Aaaaaa! Karafatma" diye bir ses duydum.
Salak adam ben bir erkeğim Fatma da nereden cıktı. Benim adım İsmail. Boyle şeyler delikanlıyı bozar.Hadi beni karımla karıştırdın diyelim. Sen ne korkak biradamsın. Benim kackatım buyukluğunde olmana rağmen bu bağırışta ne boyle?
O korkunc sesin kesilmesiyle birlikte,sanki ben onabir şey yapmışım gibi beni kovalamaya başladı. İnanın okadar da dikkat ediyorum tabak,canak,bardak uzerinde dolaşmamaya cunku bu dingilin karısı cok titiz.
Bazen diyorum ki bu gıcıkların misafiri geldiğinde git ortalarda dolaş boylelikle utanılacak duruma duşsunler. Amayapamıyorum işte ne olursa olsun ekmek yediğin tekneye kotu gozle bakmamak gerekir.
Ben eve geldiğim ilk yılları hatırlıyorum da neguzeldi ogunler.
Rahmetli kayınbabam ve kayınvalidem beni evlerine kabul etmişlerdi.
O zamanlar rahattık cunku ev sahibimiz Rıza amca kordu. Busebeple evin her yerinde rahatca dolaşabiliyorduk.Hatta Rıza amcayla aynı sofrada yemek yediğimiz gunlerdeoldu.Gerci bizleri gorebilseydi nasıl davranırdı bilmem ama o hep yureğimizde yaşayacak.
Rıza amcanın durumu pekiyi sayılmazdı, memur emeklisiydi. Bu evde rahmetlik arısınınmış. Bu yuzden yiyecek konusunda pek fazla seceneğimiz yoktu ama daha mutlu ve huzurluyduk.Rıza amca birgun gorunmez kazaya kurban. Gerci onun icin butun kazalar gorunmezdi. Rıza amcanın toprağa verildiği gun bizde oradaydık.
Karşı komşusuOsman Zeki bey bizegeldiğinde ceketini asmıştı. Bizde bunu fırsat bilip ceketin cebine girdik.Ardından Osman Zeki beyle birlikte mezarlığa doğru yola koyulduk.Rıza amcanın uc tane oğlu vardı ama şimdiye kadar sadece nufusta gozukuyorlardı.
Hayırsızlar daha ilk gunden evi satışa cıkardılar. Evi şu anda oturanadam ve karısı satın aldı. Eve ayak basmalarıyla kayınbabam vekayınvalidemi oldurmeleri bir oldu. Adam sonra iğrenerek bedenleri kağıda sararak cope attı.Sanki kendisi cok temizmiş gibi. :laugh: Halbuki tuvaletten cıktıktan sonra ellerine, yıkamadığına defalarca şahitoldum.:laugh: Şimdilerde kendine rahmetli kayınvalidemin resmi olan bir ilac almış,durmadan uzerimize sıkıp duruyor.:laugh: Kayınvalidem Sultan hanım gencliğinde fotomodel olduğu icin bu tur ilacların uzerinde resmi bulunuyor.:laugh: Hatta bir iki reklam filminde de oynamıştı ama evlenince mecburen bıraktı.Cunku kayınbabam tam bir osmanlı erkeğiydi. Bu gune kadar rahmetli Rıza amcanın anısına bu evdeoturduk ama dahafazla dayanacak halimiz kalmadı.
Eşe dosta haber saldık.Kendimize gore birev bulur bulmaz taşınacağız buradan.Belki de sizin evinize yerleşiriz hayat bu bell mi olur? Kara İsmail (Kara Fatma'nın eşi)
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- hamam boceğinin gunluğu