BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ ?
1- Sigara kullanan, rakı icen, 85 kg. ceken bir insanın bir gunde en fazla 24 saat uyuyabildiğini?..
2- Turkiye' de son yıllarda yapılan evliliklerde "erken 'boşanma' " sorunu yaşandığını?
3- Jupiter gezegeninde futbol maclarının 90 dakika değil 65 dakika surduğunu ve bu yuzden de 90. dakikada atılması muhtemel goller nedeniyle hakemlerin dayak yemesinin mumkun olmadığını. Bununla birlikte 65. dakikada yenilen goller yuzunden epey hakemin hastanelik edildiğini?
4- Er Ryan' ı Kurtarmak filminin başrolunun en evvela once bana onerildiğini ve fakat benim bu teklifi elimin tersiyle dovduğumu?
5- Denizlerin ve okyanusların dibinde yaşayan canlıların hic birinin elbise giymediğini ve bu yuzden de; "Ayol şu elbisenin guzelliğine bak, nereden buldu acaba bu şırfıntı şu caaaanım elbiseyi?" turunden cumlelere ihtiyac olmadığını?
6- Halen 37 hatun kişinin bana aşık olduğunu, benim ise 49 hatuna aşık olduğumu. Rakamlar arasındaki bu fark nedeniyle dunyanın ekolojik dengesinin bozulduğunu ve bu yuzden acilen 12 hatunun daha bana aşık olması gerektiğini?
7- Yukarıdaki maddenin biraz abartılı olduğunu?
8- Yedinci maddeyi kardeşimin yazdığını ve altıncı maddenin sahiden de doğru olduğunu ve kardeşimi bir guzel patakladığımı?
9- İnternet dunyasında Populer bir şahsiyet iken, kendi muhitimde Populmez bir şahsiyet olduğumu?
10- Cekirgelerin, ucuncu sıcramalarında başlarına bir iş geleceğini, sayı saymasını bilmediklerinden dolayı daha onceden kestiremediklerini?
11- Doğru opucuğu kondurduktan sonra tum kurbağaların bir prense donuşebileceğini ve fakat prenseslerin opucuk ozurlu olmasından dolayı boyle bir olayın sık gercekleşmediğini?
12- Bursalı bilim adamlarınca daha once keşfedilmemiş bir vitaminin bulunduğunu ve fakat alfabedeki tum harflerin bir vitamine isim babalığı yapmasından oturu bu vitamine bir turlu bir isim koyamadıklarını? Eğer bir harf icat edebilirlerse, 1999 Kimya Nobelini alabileceklerini?
13- Minibusculer ve Dolmuşcular Derneği' nin surtunmesiz bir ortamda saatte 560 km. hız yapabilen bir arac geliştirdiklerini ve fakat bu hızla giderlerse, Trafik polisleriyle sık sık surtuşme yaşanacağı icin bu projeden vazgectiklerini? Bir dernek yetkilisinin ise, asıl gerekcenin bu olmadığını, eğer proje gercekleşirse, bu hızla giden bir minibusun yoldan yolcu toplamak icin asla duramayacağını ve bu yuzden projeden vazgecildiğini soylediğini?
14- İcinde yaşayan 65 milyon kişi olmasa bu memleketin krallara layık bir şekilde idare edilebileceğini. Bu gerceğin yetkililerce bilinmesinden dolayı, adı gecen 65 milyon kişinin en kısa surede oteki tarafa intikaline calışıldığını?
15- Yuzlerce yıldır 14 sayısının ardından gelen 15 sayısının artık buna tahammullunun kalmadığını ve hakkaniyet gereği, biraz da kendisine oncelik verilmesini gerektiğini duşunduğunu?
16- Onaltı sayısının da aynı şeyleri 15 sayısı icin duşunduğunu?
17- NASA tarafından astronomik bir rakam karşılığında tarafıma genel mudurluk asistanlığı teklif edildiğini ve fakat uzay fobim nedeniyle bu teklifi icim cız ederek reddettiğimi?
18- Okuduğunuz bu satırlar elinizde kitap olarak duruyorsa, hayattaki en buyuk amaclarımdan birisi olan kitap yayınlama amacımın gercekleşmiş olacağını?
19- Ramazan ayında butun gıda maddelerine zam gelirken, oruc tutma gunlerinin de fiilen bir yıla cıktığını; 365 gun oruc tutma vecibesi yukleyen bir din icat olunduğu takdirde bunun hukumetler icin kaymaklı kadayıf olacağını?..
20- Yirmi sayısının aslının 19 olduğunu ve fakat bu sayının deplasmanda oynadığı bir macta berabere kaldığı icin puanını ancak bir sayı yukseltebildiğini ve bu sayede yirmi olduğunu?..
21- Standart bir kultablasının ortalama 30 adet sigara izmariti aldığını ve fakat otuzbirinci izmariti de sığdırmaya kalkıştığınız takdirde, halılarınızın Ayşe Teyzenin bile temizleyemeyeceği bir hal alacağını?..
22- Bu Sabah Yağmur Var İstanbul' da olduğunu ama bir yağmur icin gerekli şemsiyenin yanımda bulunmadığını?
23- Fakultede oğrenciyken hayatımda ilk kez spor totoda uc ayrı kolonda 11 tutturduğumu fakat o hafta 11' in ikramiyelerin kapsama alanı dışına cıkartıldığını ve benim buna epey uzulduğumu?
24- Yılbaşı gecesi evimize gelen misafirlerden bir tanesinin yeterince alkol aldıktan sonra elindeki bardağı diğer bir misafirin kafasına attığını ve bunun sonucunda kafası yarılan o misafirimize 16 dikiş atıldığını?
25- Gece/Ay= Yıldız olduğunu?
26- 2 kere 2' nin başlangıcta 4 etmediğini ve fakat dort etmek icin devlet memuriyetinde ve ek işlerde yıllarca calıştıklarını?
27- İstanbul' un Onbeşinci yuzyılda Fatih Sultan Mehmet tarafından fethiyle ortacağdan yenicağa gecildikten yuzyılar sonra bu kez 20. yuzyılda trafik ve enflasyon canavarlarının istanbul' u fethettiğini ve boylelikle yeniden ortacağa donulduğunu?
28- Duşunuyorum oyleyse varım ibaresinin bugunku izduşumunun "Duşunmuyorum oyleyse verin!" olduğunu?
29- Oruc tutmamama rağmen şimdi okuduğunuz bolumu yazmak amacıyla sahur saatinde uyanık olduğumu ve davul sesinin yakından hic de hoş gelmediğini?
30- Ulkemizde her vatandaşa bir klip cekilmesinin artık zamanının geldiğini?
31- Voltajların duşmesi nedeniyle, bu satırları yazmak icin yararlandığım bilgisayarımın ekranının tir tir titrediğini?
32- AIDS ve kansere bir care bulunsa bile, yeni bir hastalığın hemen icat edileceğine yurekten inandığımı ve AIDS icin Afrikalılara ve zencilere camur atılırken, bu yeni hastalık icin de tahminimce bu sefer Saddam Huseyin' e filan yonelineceğini?
33- 2050 yılında, memlekettteki enflasyon oranının yuzde beşe duşmesinin aritmetik olarak mumkun olduğunu ve fakat geometrik olarak bunun pek de mumkun olmadığını?
34- 3000' li yılarda enflasyon ve trafik canavarlarının ecelleriyle oleceklerini?
bunları blıyormusunuzz
Geyik0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- bunları blıyormusunuzz