Aslında bu yazı kimilerine normal bir haber gibi gelebilir ama ben bu habere harbiden guldum millet başka işi yokmuş devletin sorunları yokmuş gibi taktı sigara boreğine kasın ben sigara ve boreğini seviyorum varmı itirazı olan?
'Sigara boreğinin adı değiştirilsin'
Turk Dil Kurumu (TDK), Yeşilay Gebze Şubesi’nin cağrışım yaparak cocukları kotu alışkanlıklara ozendirdiği gerekcesiyle "sigara boreği"nin "Yeşilay boreği" olarak değiştirilmesi teklifine vize vermedi.
Teklifi değerlendirmek icin toplanan Guncel Turkce Sozluk Calışma Grubu, sozcuğun Turkcenin soz varlığında bulunduğu gerekcesinden yola cıkarak "Bu sozcukten olumsuz bir anlam cıkmaz, değiştirilmesine gerek yoktur" kararına vardı. Karar resmi bir yazıyla Yeşilay’a da bildirilecek.
TDK Başkanı Prof.Şukru Haluk Akalın, kararı değerlendirirken, sigara boreği isminin tıpkı "kol boreği" gibi "benzetme" yoluyla turetildiğine, bu nedenle dilbilgisi acısından kullanılmasında bir sakınca olmadığına dikkat cekti. Dilde benzetmelerin doğal olduğuna vurgu yapan Akalın, boreğin sigarayı ozendirmeyeceği savına kendisini ornek gosterdi. Boreği cok sevdiğini işaret eden Prof. Akalın "Bugune kadar bu boreği yediğim ve sevdiğim icin bir tek sigara icmek aklıma gelmedi. Kararı alanların ezici coğunluğu da sigara icmiyor. Boreğin sigarayı ozendirici bir etkisi olacağını duşunmuyorum" dedi.
'Sigara boreğinin adı değiştirilsin'
Geyik0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- 'Sigara boreğinin adı değiştirilsin'