Evet arkadaşlar başlıkta olduğu gibi wireless adaptor alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

dBi nedir? Ne işe yarar? Değerinin fazla veya az olmasının (fazla olarak) avantajları (az olarak) dezavantajları nedir? Adaptorun aldıgı hızın (54mbps-150mbps-300mbps...) Fazla olmasının avantajları nedir? dBi nin yuksek olması mı daha uygundur mbps nin mi ?
Şimdi modelini hatırlamıyorum ama Edup marka bir adaptor buldum. Dış ortam adaptoru denilen turden aynı şuna benzer :

Edup Ed-w14 High Power Usb Wireless Adaptor (dış Ortam) 105 - n11.com

Bulduğum adaptorun ozellikleri ise :
20dbi 1000mW idi galiba 2000 de olabilir 54mbps Şimdi benim modem ile mesafem yaklaşık 15-20 metre bilemedim 30 evler yan yana . Fakat modem ters tarafta, sadece olduğu kısmın on tarafı ve hafif de sağ tarafı acık ben tam arkasına denk geliyorum. Sırt tarafına diyebiliriz bana tam acıyla gelecek olan sinyalin ulaşması icin toplam kalınlığı şimdi tam net olmaz ama tahminen kalınlığı 3.5-4.5m arası gibi bir şey olan duvarları aşması gerek.

Sorularıma geleyim :

Bu adaptorun ozellikleri nasıl şimdi 54mbps olması beni biraz acaba gucsuz mu olur? şuphesine yonlendiriyor Bu modem benim şartlarıma uyar mı ?
Birde adaptoru kullanım amacımı da soyleyeyim. Online oyun icin kullanıcağım LoL gibi. Şu an elimde cift anten 150mbps Neostar marka bir adaptor var ve aldığı hızı her ne kadar ağ paylaşım merkezinden baktığımda 150mbps gostersede 4-5 diş ceksede yavaşlğını ortaya koyuyor oyunda ping sorunu yaratıyor.