Kanada'ya taşınan Adana'lının gunluğu...

Sevgili Gunluk .
12 Ağustos.
Kanada'daki yeni evime taşındım. Cok heyecanlıyım. Burası cok guzel. Dağların manzarası muhteşem. Onların karlarla kaplı halini gorebilmek icin sabrımı zorluyorum.

14 Ekim
Kanada dunyanın en guzel yeri. Yapraklar kırmızı ve turuncunun tonlarına donmeye başladı. Bir atla kır gezintisi yaptım ve bir kac geyik gordum. Cok
guzeldiler. Muhtemelen yeryuzundeki en harika hayvanlar. Burası cennet olmalı. Burayı cok seviyorum.
11 Kasım
Geyik avlama sezonu kısa bir sure sonra başlıyor. Boyle harika hayvanları oldurmeyi nasıl olurda isterler anlamıyorum. Umarım yakında kar yağışı başlar.
Burayı seviyorum.
2 Aralık
Dun gece kar yağdı. Heryerin beyaz bir ortu ile kaplanışını seyretmek icin gece kalktım. Tıpkı karpostal gibi. ışarı cıktık merdivenlerdeki ve garajın onundeki karları kurekle temizledik. Kartopu oynadik ( Ben kazandım ) Kar temizleme makinesi( Belediye'nin ) gelince, garajın onundeki karları tekrar temizlemek zorunda kaldık. Harika bir yer. Kanada'yı seviyorum.
12 Aralık
Dun gece biraz daha kar yağdı. Kar temizleme makinesi ile garajın
onundeki karları tekrar temizledik. Burayı seviyorum.
19 Aralık
Dun gece biraz daha kar yağdı.İşe gitmek icin garajdan cıkamadım. Burası cok guzel bir yer fakat kurekle kar temizlemekten yoruldum. Kar temizleme makinesine lanet olsun!
22 Aralık
Bu beyaz ***tan dun gece biraz daha yağdı. Kurekle kar atmaktan ellerim su topladi ve belim ağrımaya başladı. Kar temizleme makinesinin ben garajın onunu kurekle temizleyene kadar yolun koşesinde gizlendiğini duşunuyorum Pez....in
25 Aralık
S....min yılbaşısı. Yine yağdı. Eğer kar temizleme makinesini kullanan pez.i bir elime gecirirsem yemin ederim o p.ştu gebertecem. Yollardaki lanet buzları eritmek icin neden daha fazla tuz kullanmadıklarını anlamıyorum.

27 Aralik
Allahın belası dun gece yine yagdı. Kar temizleme makinesinin en son gelişinden beri 3 gundur karları kurekle atamadığım icin eve hapsoldum.Hic
bir yere gidemiyorum. Hava durumunu sunan spiker bu gece 25 santim daha
yağacağını soyledi. 25cm karın kac kurek edeceğini biliyormusun ?

28 Aralık
Kuşbeyinli spiker yanılmış. 83cm daha yağdı. Bu gidişle karlar yazdan once erimez. Kar temizleme makinesi kara saplandı ve hıyar oğlu hıyar surucu benden kureğimi odunc istedi. Karları temizlerken tam altı kurek kırdığımı ve sonuncusunu da onun kalın kafasında kırmaktan zevk duyacağımı soyledim.
4 Ocak
Nihayet evden cıkabildim. Markete gittim ve yiyecek aldım. Donuşte lanet
geyiğin biri arabamın onune atladı. Arabamda yaklaşık 3000 $'lık hasar var. Bu hayvanların hepsini gebertmek lazım. Lanet yaratıklar her yerde varlar. Umarım avcılar hepsinin kokunu kurutur.
3 Mayıs
Arabayı şehirde bir tamirciye goturdum.Yollara dokulen baş belası tuzlar yuzunden arabamın kaportası curumuş.
10 Mayis
Turkiye'ye kesin donuş yaptım ve Adana'ya bir daha ayrılmamak uzere yerleştim. S....m Kanada'yı da, karı da, geyikleri de