Annelerimizden Neler Oğrendik?
Mantıklı duşunmeyi, İleri goruşlu olmayı, Hayatın celişkilerle dolu olduğunu, Dayanıklı olmayı, Sabırlı olmayı, Olgun olmayı, Adaleti...
İyi yapılmış bir işi takdir etmeyi "Bana bakın, gidin birbirinizi dışarda gebertin, evi daha yeni temizledim...!!!"
Duaların Gucunu: "Yat kalk dua et ki baban muzik setinin bozulduğunu farketmedi..."
Zamana karşı yarışmayı: "O oyuncaklarını topla yoksa bi tekme attığım gibi hepsini karşı sahilden toplarsın.."
Mantıklı Duşunmeyi; "Ben oyle diyorsam oyledir...!!!"
İleri goruşlu olmayı: "Cıkmadan once temiz bi camaşır giy.. yolda Allah korusun başına birşey gelir kirli camaşırla etrafa rezil olursun."
Hayatın trajikomik yanlarını: "Sen daha orda gulmeye devam et, birazdan ben seni tam guldurecem...."
Hayatın celişkilerle dolu olduğunu: "Kapa ceneni ve corbanı ic ..!!"
Dayanıklı olmayı: " O ıspanak bitene kadar sofradan kalkmak YOK..!!!"
Hava raporu tahmini yapmayı: "Şu dağınıklığa bak... yabancı biri gorse odanın ortasından kasırga gecmiş sanır..."
Abartmayı: "Sana 500 bin defa soyledim kirli ayakkabılarınla iceri girme diye...!!"
Davranış Psikolojisini: "Babana cekeceğine biraz bana cekseydin noolurdu ?..."
Olağanustu durumlara hazırlıklı olmayı: "Dinleme bakalım anne sozu dinlemee...!!! 'Kafana meteor duşecek kenara cekil" diye bağırsam onu bile dinlemezsin di mi......!!!!"
Kıskanmayı: "Dunyada senin annen baban gibi mukemmel bi aileye sahip olmayan, kac milyon cocuk var biliyor musun..."
Sabırlı olmayı; "Baban eve gelsin, sen gorursun''
Hakkımızı alacağımızı; "Eve vardığımızda ben bilirim sana yapacağımı"
Diyalog kurmayı; "Sana bir şey sorduğumda cevap ver...!!"
"Ne soyleyeyim anne?"
"Sus!! Bana cevap verme!!!"
Tıp bilgilerini: "Gozlerini şaşı yaparken bir gun oyle kalıvereceksin"
Olgun olmayı; "Bu tabağın hepsini bitirmezsen asla buyuyemezsin."
Genetik bilgileri; "Sen de o lanet olası babana cektin."
Bilgeliği; "Benim yaşıma gel de anlarsın o zaman."
VE .....Adaleti; "Bir gun senin de cocukların olacak.. inşallah onlar da sana senin şimdi bana yaptıklarını yaparlar...
Annelerimizden Neler Oğrendik?:)))))
Geyik0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- ReadBull Hakkında
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Annelerimizden Neler Oğrendik?:)))))