BEYAZ EŞYA URETİCİLERİNE GELEN TUKETİCİ ŞİKAYETLERİ
Şikayet: Buzdolaplarındaki sebzelikler kucuk.
Sebep: Yer Guney Doğu Anadolu Bolgesi'ndeki tuketici toplantısı. Bu
isteğin nedeni sorulduğunda alınan cevap ilginc: "Yaz ayları pek sıcak
geciyor. Ayakkabılarımızı icine koyup soğutuyoruz. Sebzelikler buyutulurse
daha cok ayakkabıyı icine koyabiliriz."
Şikayet: Klimamın randımanı duşuk.
Sebep: Yer Elazığ'ın Maden ilcesi. Şikayette bulunan kişi mağarada oturuyor. Dışarıdan mağaraya elektrik cekmiş. Yetersiz elektrik de klimanın performansını duşurmuş ve mağarada yeterli soğumayı sağlamamış.
Şikayet: Buzdolabının kompresoru bozuk. İyi soğutmuyor.
Sebep: Yer Erzincan. Sıcaktan bunalan evin hanımı raflarını cıkardığı buzdolabının icine minderini koymuş oturuyor. Kapısı uzun sure acık kalan buzdolabının da kompresoru bozulmuş.
Şikayet: Cattle'ım (su ısıtıcım) eridi.
Sebep: Yer İstanbul. Cattle'ın elektrikle calıştığını bilmeyen muşteri ısıtıcıyı ocağın uzerine koyarak suyu ısıtmayı denemiş. Ocaktaki alev nedeniyle de 'cattle'ın dış yuzeyi erimiş. Aletinin erdiğinden şikayet eden bir başka tuketici de 'el blender'ını tencerenin icinden cıkarmadan yemeği pişirmiş.
Şikayet: Bulaşık makinem calışmıyor.
Sebep: Yer Antalya. Yaşlı bir tuketici tam 12 kez makinesı icin calışmıyor şikayetinde bulundu. Servis yetkilileri, bu şikayetler uzerine 12 kez eve gitti. Ama makinede hicbir problem bulunamadı. Bunun uzerine şirket merkezinde olay değerlendirildi. Sonunda anlaşıldı ki yaşlı hanım bulaşık makinesini calıştırmayı beceremiyormuş. Ve servisin gelip calıştırması icin bozuldu şikayetini kullanıyormuş.
Şikayet: Bulaşık makinemin cıkış borusu tıkandı.
Sebep: Turkiye'nin değişik yerlerinden bu tip şikayetler geldi. Nedeni araştırıldığında ev hanımlarının bir kısmının salca yapmak icin domatesleri sıcak suyla bulaşık makinesinde yumuşattığı, kiminin de yıkanması zor bir sebze olan ıspanağı da bulaşık makinesinde yıkadığı ortaya cıktı..
TURKCELL MUŞTERİ HİZMETLERİ'NE GELEN GERCEK SORULAR
-Kartım ankesorlu telefonlarda calışmıyor.
-Telefonum hala acılmamış. Cevir sesi vermiyor.
-Eski kartımı atıp bana gonderdiğiniz yeni kartı cihazıma taktım ama calışmıyor. (Promosyon malzemesi olarak gonderilen SIM kart buyukluğundeki yıllık takvimi kastediyor)
-(Trabzon'dan arayan abone) Tamam hanımefendi, ekranda Trabzon Turkcell'i goruyorum. (TR TCELL)
-Ekranda "Check Card" yazıyor, kartı cekip tekrar yerine itiyorum, bir şey olmuyor.
BİLGİSAYAR FİRMALARINA GELEN TUKETİCİ ŞİKAYETLERİ
Şikayet: Kahve tutacağım kırıldı.
Sebep: CD-ROM Driver'ın kapağını acıp uzerine kahve fincanını koyan bir tuketici.
Şikayet: Printer'ım calışmıyor.
Teknik Servis gorevlisi: "Bilgisayarınız printer'ınızı goruyor mu?"
Cevap: "Monitoru, printer'a doğru cevirdim ama..."
Şikayet: Bilgisayar ile birlikte gelen disketler calışmıyor.
Teknik servis gorevlisi: "Disketleri bize yollayın, biz size yenisini gonderelim"Birkac gun sonra ise bilgisayar firmasına disketlerin fotokopisi cekilmiş kağıtlar ulaşıyor.
Şikayet: Bilgisayar ile birlikte gelen kucuk şeyi yere koyup uzerine basıyorum ama bir şey olmuyor. (Mouse'u kastediyor)
Şikayet: Ekranda "Press Any Key" yazıyor ama klavyede "ANY" tuşu yok.
THY
Yolcu: Diyarbakır kac para?
THY: 58 milyon 500 bin, indirim belgeniz varsa 32 milyon.
Yolcu: İndirim belgesi kac para?
Yolcu: Trabzon'dan İstanbul'a kac saat acaba?
THY: Beklemeye alan gorevli 'Bir saniye efendim...'
Yolcu: Sağolun iyi akşamlar.
Yolcu: Kars'a yer var mı?
THY: Maalesef yok efendim.
Yolcu: Arada bir yerde falan yok mu, askeriz de.
THY: İndirim belgeniz var mı?
Yolcu: Var komutanım.
Diyarbakır'dan arayan yolcu: İyi gunler abi, ben İstanbul'a ucacağım da,pasaport lazım mıydı!
THY: Yolcunun adı lutfen.
Yolcu: Duygu. Ama yolcu benim ve erkeğim!
THY: Ucak akşam beşte efendim.
Yolcu: Doksan beşte mi, cok gec yahu.
Yolcu: İyi akşamlar, Lufthansa'nın ucağı indi mi?
THY: Onların ucağını biz goremiyoruz .
Yolcu: Nasıl goremezsiniz, orası THY değil mi?
Yolcu: İyi akşamlar, Ağrı'ya yer var mı?
THY: Yer yok, dolu efendim.
Yolcu: Acil gitmem lazım, firardayım da.
Kuşkucu bir bayan: Affedersiniz eşim Londra'ya ucuyor, yanındaki arkadaşının adı dilimin ucunda ama hatırlayamıyorum, siz bir bakıp soyler misiniz bilgisayardan?
THY: Yolcu hakkında bilgi veremeyiz efendim.
Bayan: Şey, bari yanındakinin bay mı bayan mı olduğunu soyleseniz, benim icin cok onemli.
Terminalde yolcuyu ucağa goturen otobusu goren Trabzon yolcusu, 'Ula, ben ucak parası verdim, otobusle gitmem!.