Oncelikle şimdi yazacaklarımın mumkunatından bile tam emin olmamakla beraber aklımdaki fikri gerceğe dokmek icin sizden yardım istiyorum.
Evimde hicbir altyapı desteği bulunmadığı icin mecbur Superbox kullanmak durumundayım. Fakat Superbox başvurum ile bana verilen Huawei B535-232 model modemde QoS desteği bulunmuyor. Bu da beni zora sokuyor malum ev ahali de interneti kullanıyor ve bu Online oyun oynayan beni ping anlamında zora sokuyor. Elimde bir adet fazladan TP-Link AC1200 VDSL modem bulunuyor ve arayuzunde QoS sekmesi bulunmakta. Şimdi benim sorum şu: İnterneti Superbox modemi ile alıp TP-Link modeme aktarıp oradan eve dağıtsak TP-Link modem ustundeki QoS desteğinden faydalanmam mumkun olur mu? Yoksa bu problemin tek makul cozumu QoS desteği bulunan Superbox modemi benzeri yeni bir modem satın almaktan mı geciyor? Mumkunatı varsa da bu ceşit bir bağlantıyı nasıl sağlayacağım? QoS ayarını bir şekilde kurcalayarak cozebileceğimi duşunuyorum fakat modem bağlantıları ile bugun epeyce uğraşmama rağmen bir cozume varamadım. Bu konunun mumkunatına dair bir fikri olan var mı?
Kafamda kurmak istediğim sistem aşağıdaki gibi fakat mumkun mudur bilemiyorum o yuzden sizden yardım istiyorum.
Veya boyle bir şeyin mumkunatı yok ise tavsiye edebileceğiniz Superbox hizmetini surdurebileceğim QoS destekli bir modem var mıdır?