Merhaba arkadaşlar;
Yeni masaustu bilgisayar aldım ve internete kablosuz USB adaptorle bağlanıyorum.
İnterneti yan komşumuzla paylaşıyoruz ve evimdeki diğer masaustu haric diğerleri kablosuz bağlanıyor. Modem de bizim evde. Benim bilgisayarın alt caprazındaki odada. USB adaptor genellikle %50'nin uzerinde kaliteyle bağlanıyor.
Normalde oyundaki ping seviyem diğer bilgisayarda %60 ve bu bilgisayarımda %70'lerde idi. Yabancı server olduğu icin normal. Kablosuz ağın bu kadar az farketmesinden memnunum. Fakat anormal ping artışı cok fazla oluyor. Normal pingde oynarken arkadaşım yanımda duşuk kalitede video actığı an birden pingim cok artıyor.
Mesela 200leri buluyor. Kaldı ki komşum var. Evde de tablet var. Telefon var. Arada bir internete giren alt kattaki kuzenim var. Buna rağmen eski kablolu masaustunde oynarken ping nadiren 100'u geciyordu. İnternetim 8 megabitten 16 megabite geciş varmış. 2 TL farkla. Onu yapacağım. Ping bu bant genişliğini doldurunca artış oluyormuş diye biliyorum. Onun icin 16 megabit rahatlatır sanırım.
16 megabit olunca ana bilgisayardan herkesin girdiği ağı 13'lerde megabitle sınırlandırıp 2. bir kablosuz ağ kurup ona da kalan 3 megabitle limitleyip ve bu 2. kablosuz ağı şifreleyip sadece ben girsem ping değerimi koruyabilir miyim ? Ya da yine 2. bir farklı ağ kurup kablosuz ağda farklı frekanslar olduğunu biliyorum. B/g/n gibi modemim ve USB adaptorum uyumlu bunlara. Bir de sinyalin GHz'si var. 5 ile 13 gibi ayarlara bakarken gordum. Sinyalini değiştirsem ve buna da sadece ben girsem işe yarar mı ? ne kadar etkili olur?
Modem: Airties Air 5341 Usb adaptor: Everest Ewn-999 300mbs cift antenli birşey.
Kablosuz ağda ping sorunu ve trafik kısıtlama
Ağ Donanımı0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumu
- Ağ Donanımı
- Kablosuz ağda ping sorunu ve trafik kısıtlama