Inca IM-204 (Kablolu) modem kullanıyorum. 8 mbit internetim var. Online oyunlarda, ozellikle MW2'de (PC) cok fazla lag oluyor ve bu beni sıkıyor. Host'lar genelde berbat oluyor. Bildiğim kadarıyla port acma denilen bir olay varmış. Bunu turlu turlu sitelerden araştırıp denesem de sonuca varamadım. MW2'de NAT tipim hep "Strict" kaldı. Nette gosterilen rehberlerdeki arayuzle benim arayuzum farklı, aynı model olmasına karşın.

Sorum ise şu: Sanal sunucu, yani port acma bolumundeki yerlere neler yazmam gerekiyor? Yerel IP adresi, Uzak IP Adresi, Yerel Port, Genel Port bolumlerine ne yazmalıyım? MW2'nin ihtiyac duyduğu portlar şunlarmış:

UDP 1500 (sadece cıkış, yonlendirmeye gerek yok) UDP 3005 (sadece cıkış, yonlendirmeye gerek yok) UDP 3101 (sadece cıkış, yonlendirmeye gerek yok) UDP 28960 (giriş/cıkış ,multi-player host olarak davranması icin yonlendirmek gerekiyor, oyunları bulup katılmak icin portu yonlendirmeye gerek yok)
Bunlar ne demek? Bunları nereye yazacağım? IP adresimi nasıl bulabilirim? Bu portlardan bir tane mi yoksa hepsini mi acmalıyım? İnanın şu MW2 NAT Tipimi "Open" yapabilirsem sayenizde, cook mutlu olacağım. Şimdiden teşekkurler.