Merhaba,
Laptopumu birkac aydır ekranı acık monitorume paylaşıyorum. Laptopun ekranı da siyah, yani cift ekran kullanmıyorum. O nedenle laptop ekranının kaldırılı olmasına gerek yok. Ama oyunlarda işlemci sıcaklığı 95'e kadar, ekran kartı sıcaklığı 86'ya kadar cıktığı icin, monitore aşırı sıcaklık aktarıyor. Aluminyum kasadan monitore oyle bir sıcaklık geciyor ki, ustten tuttuğunuzda eliniz bir sure tuttuktan sonra cekesiniz geliyor. Tamam bu aynı şekilde ekran kaldırılıyken de aluminyum kasada boyle ama benim korktuğum şey bu sıcaklığın aktif kullanımda laptopun monitorune zarar vermesi.
Laptop, ekranı kapalıyken sıcaklığı dışarı atacak şekilde tasarlanmış. Egzozlar yanlarda ve arkada, bu gayet guzel. Tek sıkıntı ekran kapalıyken aluminyum kasanın doğal olarak ustundeki kapalı monitoru aşırı ısıtması.

Ben de laptop kapalıyken ısı aktarımını engelleyecek ince bir materyal, kağıt gibi bir şey arıyorum. Boyle bir şey var mıdır ve tavsiye eder misiniz?
Burada ulaşmaya calıştığım amac ise laptop monitoru ısınmasın diye laptopun kapağını acık tutuyorum ve boyle olunca cok yer kaplıyor. Ekranı kapatıp dikey bir tutucu ile harici monitorumun yanına koyacağım ve masada yer acılmış olacak.
Aparat bu şekilde:

Şimdiden teşekkurler.