Amasya'nın Merzifon ilcesinde turne donuşu tiyatro oyuncularını taşıyan minibusun yaptığı kaza 3 oyuncuya mezar oldu. Corum'da 'Baş Belası' adlı tiyatro oyununu sahneledikten sonra Samsun'a gitmek icin yola cıkan oyuncuları taşıyan Aykut Bektaş yonetimindeki minibus, onunde giden Hacı Ahmet Kılıc kontrolundeki TIR'a carptı. Kazada minibuste sıkışan Tolga Guleryuz, Burak Topcu ve Ozgur Karataş hayatını kaybetti. Hafif yaralanan surucu Bektaş ile Melis İşiten, Filiz Ozbek ve Aykut Bektaş, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Uğur Şalvarcıoğlu ve Ozgur Ayaz ise Samsun'daki hastaneye sevk edildi.

Ceyhun Fersoy ile Burak Gulcebi'nin hastane servisinde tedavilerinin surduğu belirtildi. Tolga Guleryuz, Burak Topcu ve Ozgur Karataş'ın cenazeleri, ailelerine teslim edildi. Ote yandan kazayla ilgili surdurulen soruşturmada; suratli olduğu tespit edilen minibusun surucusu Aykut Bektaş ile TIR şoforu Hacı Ahmet K., gozaltına alındı. Sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede hakimliğe cıkarılan 2 surucuden Aykut Bektaş tutuklanırken, Hacı Ahmet K. de adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Aykut Bektaş'ın, hazırlanan kaza tespit tutanağına gore 8'de 8 kusurlu bulunduğu, kaza yerinde ise fren izine rastlanılmadığı ortaya cıktı. Savcılık ifadesinde Bektaş'ın,
"110-120 gibi hızla gidiyordum. TIR aniden onume kırınca kaza oldu. Kazadan sonra yaralılara yardımcı olmaya calıştım. Cok uzgunum. Keşke bu acı kaza yaşanmasaydı." dediği oğrenildi. Kaza sırasında TIR'ın suratinin 55 kilometre olup, sağ şeritte bulunduğu tespit edildi. Ote yandan Ozgur Karataş'ın cenazesi, bugun oğle vakti Samsun'da Kırankoy Mezarlığı Camisi'nde kılınacak namazın ardından Derecik Mezarlığı'nda defnedilecek. Tolga Guleryuz İzmir'de, Burak Topcu ise İstanbul'da toprağa verilecek.

Kazadan yaralı kurtulan Ceyhun Fersoy, Instagram hesabından yaptığı paylaşım ile hayatını kaybeden yakın dostu Tolga Guleryuz'e veda etti. Fersoy, paylaşımında,
"Canım cok acıyor ama oyle boyle değil… 2-3 aya toparlarım ama sen olmayacaksın… Cok hayallerimiz, umutlarımız, geleceğimiz vardı… Canım arkadaşım, dostum… Seni anlatmak icin seninle yaşamak lazım… Seni asla ama asla unutmayacağım… Bunları yazarken hala inanamıyorum… Cok seviyorum seni ama cok…" dedi. DHA'nın haberine gore, Fersoy yakın dostunun cenaze torenine ilişkin yaptığı diğer paylaşımda ise "
Canım arkadaşım affet beni, bu halde izin cıkmadı seni son kez uğurlamaya…En yakın zamanda yanında olacağım." dedi.