RAM 8+4 2400mhz ddr4 SSD veya HDD modeli intenso top 512gb m2 sata, WDC WD10SPZX 1tb Ekran kartı nvidia geforce 940mx Anakart Casper Nirvana C650 İşlemci intel core i5-8250u
Merhaba,
3 gun once ıntenso top 512 GB SSD aldım. Bilgisayarıma takarken hazır acmışken termal macunlarını değiştirip fan temizliği yapayım dedim. Bunları yaptıktan sonra bilgisayarım guzel bir şekilde acılıyordu. Sonraki gun okulda laptopumu acıp Assetto Corsa oyununa girdim. Oyun yuklenme ekranındaydı. Yuklenme ekranında da oğretmen sınıfa gelince laptopun ekranını kapattım. Sonraki acışım oğle arasında oldu. Tekrardan bilgisayarı actığımda oyunun donduğu ve ne Gorev Yoneticisi'nden ne de alt+F4 tuşları ile kapanmadığını gordum. Normalde de Windows işletim sistemini SSD'ye gecirmek icin format atacaktım zaten. Onun icin de okul kutuphanesindeki hızlı interneti kullanacaktım. Bilirsiniz KYK yurtlarının internetleri hem cok yavaş hem de kotalıydı ve ben kotamı doldurmuştum. Neyse bilgisayarı resetleyeyim dedim. Resetlerken programlarınız acık vesaire diyordu. 3 dakika boyunca bekledim. Normalde de kayıt gerektiren bir program yoktu bu arada. Bu kadar uzun sure bekleyince yine de kapat butonuna basmaya karar verdim. Bilgisayar kapandı ve kurtarma moduna girdi. Kurtarma modundan bir daha cıkamadı. Destek menusune attı beni. Oradaki Windows'u sıfırla, bilgisayarı kurtar desem de hicbiri calışmıyordu ben de flash bellek ile temiz kurulum gercekleştirdim ancak bilgisayarı kurup ekran kartı driverlarını yuklerken her seferinde bilgisayar DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatasını veriyor ve tekrardan acılmadığı seferler oluyor. Yukleme barı bir miktar ilerleyip sonra ekran donuyor ve mavi ekran hatası veriyor. Hicbir şekilde de ekran kartımı algılamıyor aşağıya da aygıt yoneticisindeki algılanmayan cihazları attım. Manuel olarak driveri yuklesem de GeForce Experience'dan yuklesem de aynı şey oluyor. Son 3 gunde bilgisayara 5 kez format attım. Bu arada laptopum Nirvana C650. ne yaparsam driverı yuklemede mavi ekran hatasını duzeltebilirim?