Sivas ’ta 21 yıldır fırıncılık yapan Ali Yıldız, oturduğu mahalledeki vatandaşlarına ucuz ekmek imkanı sunuyor. Fırıncı, vatandaşınların ucuz ekmeğe ulaşabilmesi icin ve hayır dualarını alabilmek adına ekmeğin fiyatını piyasadan daha ucuza satarak 2 liraya indirdi. Yıldız bu durumu Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde bulunan fırınına,
"Ekmek, poğaca ve simit 2 lira. Bir ekmek calanın gunahı olmaz, bin ekmeği paylaşmayanın gunahı olur." yazılı pankart asarak duyurdu. Sivas'ta normal şartlarda 3.5 liraya satılan 200 gram ekmeğin fiyatını indirerek 2 liraya satmaya başlayan Yıldız, vatandaşın gonlunu kazanmayı başardı. Vatandaşların hayır duasını almak istediğini belirten Yıldız, 2 liradan sattığı ekmekten kendisine yetecek kadar para kazandığını soyledi.

Ucuz ekmek sattığı icin meslektaşları tarafından tehditte edildiğini dile getiren Yıldız, fiyat politikasından donmeyeceğini ve boyle devam edeceğini soyledi. Fırın işletmecisi Ali Yıldız,
"Para kazanmak cok guzel yalnız uzun vadede helalinden kazanmak onemli. Kimse yanlış anlamasın benim fırıncı camiası ile ve Sivas ’ta ki diğer meslektaşlarıma ile bir zarım zorum yok. Sivas ’ta bir fırıncı aldığı tehditlere rağmen 2 liraya ekmek satıyor
Delide değilim sokaktan da para toplamıyorum. Ama sistemin bir noktada kırılması lazım. Sivil toplum orgutlerinin bu noktada duyarlı olması lazım. Birkac tane meslektaşım dediğim arkadaş farklı muhabbetler yaptılar. Bunun icinde tehdit şantaj da dahil. Olayı adli mercilere yansıttık ama duyarlı olunmadı. Aslında sıkıntılarımız cok. Ama gucumuzun yettiği kadar Allah omur verdiği surece de biz bu fiyat politikasını boyle devam ettirmeye calışacağız" dedi.

Fırıncı Yıldız, gunahlarının cok olduğunu ve bu yuzden dua almak istediğini ifade ederek:
"Benim gunahım cok dua almak istiyorum. Başka bir gerekcesi yok. Tabi bu mesajımı anlayan anlıyor. Takdiri ben tuketiciye bırakıyorum, Sivas halkına bırakıyorum. Herkes 3 bucuğa satarken bizdeki fiyatı duyunca once şaşırıyorlar. Zaman zaman izdiham oluyor. Kalabalık oluyor. Elimizden geldiği kadar geleni boş cevirmemeye calışıyoruz" diye konuştu. İHA'nın haberine gore, vatandaşa iki liraya sattığı ekmeğin 200 gram olduğunun altını cizerek,
"Allah bin bereket versin karnımız doyuyor. Gramı Belediye rayici 200 gram. Normalde 3 bucuk liradan satılması gerekiyor. Tesadufu tarttığımız ekmekler 205 210 gram geliyor. Simit poğaca da aynı fiyata. Onumuzde ki haftalarda urun yelpazemiz biraz daha genişliyor." ifadelerini kullandı.