Koyumuz, Tipi Koy İc Anadolunun en eski koylerindendir.Koyumuzun mezarlığı evimizin tam karşısındaydı.Komşumuzun bize orada garip şeyler gordum, demesi bizi ne kadar urkutsede inandırmıyordu.Ta ki Burak arkadaşımın sunnet gecesine kadar.Birden arkadaşımın hediyesini evde unuttuğumu farkettim.Gece garip olayların olduğunu bildiğim icin eve gitmeye korkuyordum.Eve yaklaştığımda bazı cığlıklar duymaya başladım.Musalla taşının uzerinde garip ışık buzmelerinin daire biciminde donduğunu gordum ve birden at sesleri gelmeye başladı.İleriye doğru baktığımda atın uzerıne binmiş bir gelinin hızla musalla taşına doğru geldiğini gordum.Gelin bir sure musalla taşının etrafında dolaştıktan sonra mezarlığa girerek ağıt yakmaya başladı. Ben bu arada korkudan ne yapacağımı şaşırdım.Daha sonra bir duğun alayının gelip gelini alarak oradan hızla uzaklaştığını gordum.Bende duğun yerine koşup olanları dedeme anlatmaya başladım.Dedem bana inanmadı.Ertesi sabah mezarlığa bakmaya gittiğimde bir gelin duvağının bir mezara bağlı olarak buldum.Bu duvağı dedeme gosterdiğimde dedemin ağladığını ve bu duvağın savaşta gelinken şehit olan ablasına ait olduğunu ve mezarınsa sevdiğine ait olduğunu soyledi.Bir kac yıl sonra Akşehir golunun taşmasıyla koyumuz sel altında kaldı, bir daha boyle bir olay gorulmedi.
***alıntı***
Cok urkutucu yaw kesinlikle okuyun
Garip Olaylar0 Mesaj
●49 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Evren
- Garip Olaylar
- Cok urkutucu yaw kesinlikle okuyun