70'ine merdiven dayamιs yaslι baba ile, onu ziyarete gelen 45 yaslarιnda ve saygιn bir isi olan oglu, salonda oturuyorlardι. Hal-hatιrdan, coluk-cocuktan, havadan-sudan sahbet ettikten sonra oglu susmus, ayrιlmanιn sinyalini vermisti.
O anda uzerinde oturduklarι sedirin yanιndaki pencerenin pervazιna bir karga kondu.
Yaslι baba kargaya gulumserek biraz baktιktan sonra ogluna sordu:
- Bu ne oglum?
Oglu saskιn, cevapladι:
- O bir karga baba.
Yaslι baba kargaya biraz daha baktιktan sonra yine sordu:
- Bu ne oglum?
Oglu daha da saskιn, yine cevapladι:
- Baba, o bir karga
Karga hÂl pervazda, komik hareketlerle basιnι saga sola ceviriyor, basιnι yan yatιrιyor, havaya bakιyor, sonra basιnι yine onlara ceviriyordu. Yaslι baba ucuncu defa sordu:
- Bu ne?
Oglunun saskιnlιgι sabιrsιzlιga donmustu:
- O bir karga baba, uc oldu soruyorsun. Beni isitmiyor musun ?!
Yaslι baba dorduncu defa da sorunca, oglunun sabrι tastι ve sesini yukseltti:
- Baba bunu neden yapιyorsun?
Tam dort defadιr onun ne oldugunu soruyorsun, sana cevap veriyorum ve sen hÂl sormaya devam ediyorsun.
Sabrιmι mι deniyorsun ?!
Babasι yuzunde hÂl bir gulumseme, yerinden kalktι, iceri odaya gitti ve elinde bir defterle dondu.
Bu bir hÂtιra defteriydi.
Oturdu, sayfalarιnι karιstιrdι ve aradιgιnι buldu.
Sevgiyle gulumseye devam ederek sayfasι acιk bir vaziyette defteri ogluna uzattι ve o sayfayι okumasιnι soyledi:
'Bugun 3 yasιndaki minik yavrumla salondaki sedirde otururken yanιbasιmιzdaki pencerenin pervazιna bir karga kondu.
Oglum tam 13 defa onun ne oldugunu sordu.
13 sorusunda da ona sevgiyle sarιlarak,
onun bir karga oldugunu soyledim.
Rahatsιz olmak mι? Hayιr! Onun sorusunu masumca tekrar edisi icimi sevgiyle doldurdu...'