Mimarlık okuyorum bu yuzden guclu bir bilgisayara ihtiyacım vardı sosyalde defalarca konu actım araştırdım en son konu acma sınırından ceza yediğim icin daha fazla uzatmadan Victus 1010NT modelini almaya karar verdim cihaz bugun geldi uzun zamandır laptop kullanmamış ve en son R3 1200, GTX 1050Ti, 8GB RAM, 60Hz sistem kullanmış biri olarak ilk izlenimlerimi paylaşacağım. Bu modeli tercih etme sebebim sade oluşu ve fiyat avantajı, 18.599TL ve kampanyadan 100TL Bonus ile 18.499Tl'ye almış oldum.
Laptop'un ozellikleri şu şekilde;
R5 6600H RTX 3050Ti (75w) 8GB DDR5 144Hz 512GB SSD 2 RAM slotu ve 2 M.2 SSD slotu bulunuyor ileride RAM ve SSD takviyesi yapacağım.
Kasa Kalitesi
Daha once 2022 model Nitro 5 modelini inceledim kasa kalitesi genel olarak aynı olmakla birlikte Victus'un ekran kısmı metalden olması ve daha ince olması nedeniyle biraz daha esnek ve sallanma oluyor anca rahatsız edici bir sallanma değil takıntılıysanız gozunuze batabilir. Genel kasa kalitesi iyi durumda kaliteli bir hissiyatı var. 3 adet USB ve biri hızlı sarj destekli bir adet Type C bu da hızlı sarj destekli. LAN girişi mevcut kulaklık+mikrofon jak girişi mevcut geniş SD kart yuvası bulunuyor son olarak HDMİ cıkışı mevcut. Klavye duşuk profilli kullanımı hoş tek renk ışık bulunuyor oyun icin pek uygun durmuyor. Ekran parlaklığı ve daha once 144Hz kullanmamış biri olarak ekranından memnunum ses ekran renkleri gibi karşılaştırma yapamayacağım konulara değinmedim.
Windows 11 kurdum problem olmadan (Rufus'da disable tpm seceneğini işaretledim bu yuzden problem cıkmadı) Windows tum suruculeri otomatik olarak kurdu sadece Omen Gaming Hub kurdum. 0 desibel teknolojisi var sanırım 60 dereceye kadar fanları calıştırmıyor Gaming Hub'dan fan ayarını max yapmama rağmen fanlar kendi kafasına gore calışıyor sadece max secince 1 2 dakika max hızda calışıyor. Boşdayken fan calışmadığı icin 60 derecelerde fan acıkken 53 derecede calışıyor fanlar normal calıştığı zaman 47 derecede ekran kartı ise 45 ile 55 arasında (fan hızına gore) calışıyor. Şu an icin Apex indirip sıcaklık ve FPS değerlerine baktım bunun dışında yaptığım testleri ekleyeceğim.
Victus'dan fiyat ve segmentine gore genel kalite beklentim vardı bunu da şuan icin karşılıyor. Ses ve diğer
Apex Legends (ayarlara dokunmadım High ayarları secmişti daha ustu yok)
Omen Hub Default seceneğinde iken (Fan max ve oto arasında calıştı)
Default ayarda iken ekran kartı maksimum 60w guc tuketti ortalama 87fps aldık, ekran kartı 70 işlemci ise 78 dereceyi gordu.
Edit: Fanlar maxda laptopun altına stant koyarak aşağıdaki değerleri elde ettim. Ekran kartı 63 derece iken işlemci 72 dereceyi gordu.
Omen Hub Performance seceneğinde iken (Fan ayarlarını yapamadığım icin bazen durduğu oldu max calıştıramadım)
Performans ayarda iken ekran kartı maksimum 75w cekti ortalama 90fps aldık, ekran kartı 84 işlemci 88 dereceyi gordu.
İstediğiniz testler veya değinmemi istediğiniz diğer konuları paylaşırsanız eklemeye calışırım vakit ayırdığınız icin teşekkur ederim.