TBF Başkanı Hidayet Turkoğlu, yapımı suren TBF Basketbol Gelişim Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Etkinliğe Başkan Turkoğlu ve ceşitli medya kuruluşlarının spor mudurlerinin yanı sıra TBF Yonetim Kurulu uyeleri ile basın mensupları katılım gosterdi. Başkan Hidayet Turkoğlu, yaptığı acıklamada, goreve geldikleri gunden bu yana yapmayı hayal ettikleri proje olduğuna değinerek, "Herkesin kafasında soru işareti vardı. Acaba gercekleşecek mi diye? Bu surec bizim icin cok değerli. Turk basketbolu icin bu zamana kadar hicbir şey yapılmamış. Bu bizi cok uzmuştur. Ulkemize Cumhurbaşkanı'mızın desteğiyle cok buyuk tesisler kazandırıldı. Kendisi bu projeye ilk gunden beri sahip cıktı. Bir kez daha teşekkur ediyorum. Kendisinin sayesinde anlamlı bir tesis olacak. Tesiste 5 salonun, kamp merkezlerinin ve seyircilerin guzel vakit gecireceği yerler olacak. Bu projenin onumuzdeki yıl Turk basketboluna kazandırılacağına inanıyoruz. Burada basketbolu daha ileriye taşıyacak ulusal ve uluslararası organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz. Buraya geldiğiniz icin teşekkur ediyoruz” şeklinde konuştu.
TBF Gelişim Merkezi ’nin inşaatını surduren firma yonetim kurulu başkan yardımcısı Fatih Demircan ise vaziyet planı uzerinden bilgi verdi. Demircan, projede 10 bin kişilik ana salon, bin kişi kapasiteli bir antrenman ve mac salonu, 500 seyirci kapasiteli 3 altyapı salonu, basketbol muzesi ve kutuphanesi, alışveriş, konser ve yeme-icme alanları ile sporcu ihtiyaclarına gore hazırlanmış bir spor oteli olacağını dile getirdi. İnşaatın tum hızıyla surduğunu aktaran Fatih Demircan, "TBF binasında celikleri koymaya başladık. Ana salonun olduğu yerde de temel atmaya başladık. Altyapı salonlarının biri tamamen bitti. Otel binası yukarıya doğru yukseliyor. Orayı da kışın ortalarına doğru bitireceğiz" ifadelerine yer verdi.
Yapılan acıklamaların ardından Başkan Turkoğlu, spor mudurlerine tesis inşaatını gezdirdi. Etkinlik, toplu fotoğraf cekimiyle noktalandı.
İSTANBUL (İHA)
TBF Başkanı Turkoğlu, TBF Basketbol Gelişim Merkezi inşaatında
Basketbol0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- TBF Başkanı Turkoğlu, TBF Basketbol Gelişim Merkezi inşaatında