12 yaşında Trabzonspor'un kapısından giren, bordo-mavili formayla 300'un uzerinde maca cıkan Huseyin Cimşir, kacan şampiyonluğu, yaşadıklarını ve bundan sonrası icin neler yapmak istediğini TSYD Trabzon Dergisi'ne acıkladı. Trabzonspor'un 2019-20 sezonunda kacırdığı şampiyonlukla ilgili konuşan Huseyin Cimşir, "16 lig, 6 da kupa macıyla beraber 22 maca cıktık, 2 kez yenildik sadece (son iki hafta Denizli ve Konya macları). 22 mactaki puan ortalamam 2.05. Ligi ikinci sırada bitirdik. Kesinlikle başarısız değilim" dedi.
Huseyin Cimşir, yardımcısı Eddie Newton ile ilgili carpıcı ifadeler kullandı. Genc calıştırıcı, "Unal hocanın gonderilip yerine ben gectiğimde yonetim bana, 'UEFA kriterleri gereği maaşına zam yapamayacağız' dedi. Konu Trabzonspor olunca ben de bunu sorun etmedim. Aradan 2-3 ay gectiğinde oğrendim ki ben 45 bin TL maaş alırken, Eddie Newton'a 30 bin Euro (245 bin TL) veriliyormuş. Bunu sonradan oğrendim" ifadelerini kullandı.
EN buyuk uzuntusunun kupa finaline teknik direktor olarak cıkamamak olduğunu dile getiren Huseyin Cimşir, "Bu icimde ukte olarak kaldı. O kupayı takımla birlikte kaldırmayı cok istiyordum. Ancak Trabzonspor'un şampiyon olması uzuntumu biraz olsun dindirdi" ifadesini kullandı. Trabzonspor'un gectiğimiz yıl elde ettiği şampiyonluğu da değerlendiren Cimşir sozlerini şoyle bitirdi: "Doğru planlama, doğru transfer stratejisi ve rakiplerin de başarısızlığı şampiyonluğu getirdi."
Tum macları ekibiyle birlikte izlediğini soyleyen Huseyin Cimşir, teknik adamlık icin aceleci davranmadığını dile getirdi. Cimşir, "Dil ve iletişim konusunda calışıyorum. Onumuzdeki ay programımda bir değişiklik olmazsa Almanya'da 2, İngiltere'de bir kulubu ziyaret edeceğim. Planlarımızın ortuştuğu bir kuluple başlamak istiyorum" dedi.
Huseyin Cimşir'den Eddie Newton itirafı
Spor Haberleri0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Huseyin Cimşir'den Eddie Newton itirafı