Windows 11'deki dosya gezgini reklamlarından sonra ve biraz da merakımdan tavsiyeler de gelince Linux Mint'e ibreyi cevirdim, lakin aklımda birkac soru var.
Linux Mint'te oyun oynayabilmek icin harici bir program kurulması gerekli mi? Gerekli ise sağlıklı mı ve sıkıntı cıkarıyor mu? Sosyal'de buna benzer bir şey gordum o yuzden bilgi edinmek istedim. Hızlı olduğunu duydum, hafif olduğunu da soylediler, ne kadar yer kaplar diskimde? Buyuk ihtimal dual boot şeklinde kuracağım, ikinci SSD'ye kadar acıkcası 500GB (127GB boş, başka diskim yok) SSD'mde ne kadar yer kaplar yedekleme falan ile birlikte? Kurulumu zor mu? Bilmem gereken neler var? MacOS'te olduğu gibi calışmama ihtimali olan bir surucu/aygıt var mı? Harici bir kart kullanmıyorum, dahili Wi-Fi yongam var sadece başka da herhangi bir anten tarzı aygıtım yok. Sonradan taksam da sıkıntı olur mu? Potansiyel cıkabilecek sıkıntılar, hatalar nelerdir? AI Suite 3 gibi programlarım calışabilir değil mi? Yazı fontu olarak rahatsız eder mi? Orneğin tarayıcıda keskin yazı hatları olur mu? Windows'tan alışıp da Linux Mint'te bulunmayacak uygulamalar ne olabilir? Temel/orta duzey programlama bilmek zorunda mıyım duzgunce kullanabilmek icin? Biraz fazla oldu, sabırla cevaplayanlara teşekkur ederim.