Iki tane cok iyi arkadas varmis. Bunlar universite yillarinda tanismislar. Okul bitince biri memleketine yani mardine gitmis, digeri isi Istanbulda kalmis.
Istanbullu bir gun mardine gitmis arkadasini ziyaret etmek icin. Arkadasinin evinde kalirken binada bir kiz gormus. Arkadasina sormus ve o da onun komsunun kizi oldugunu soylemis. Istanbullu geri donmek zorunda kalmis. Mardinli isi ayarlamis ve Istanbullu gelip o begendigi kizla evlenmis. Bir zaman sonra Mardinlinin isleri bozulmus. Tek care, otobuse atlamis ve durumu cok iyi olan arkadasinin yanina gitmis. Sirketin kapisindan girmis ve dogruca sekretere cikmis. Adini vermis ve odaya girmek icin hazirlanmis. Sekreter onu engellemis ve patronun boyle birini tanimadigini soylemis. Mardinli cikmis disari. Battigina mi yansin, arkadasindan yedigi kaziga mi yansin, dolanip durmus.
Yolda bir ihtiyar bunu durdurmus. Ne derdinin oldugunu sormus. Once birsey soylememis ama sonra butun olayi anlatmis. Yasli adam, "Ben yasliyim ve miras birakacak hic kimsem yok. Senin istedigin parayi ben vereyim sana. Ama borc olarak degil. Sanki benim oglummussun gibi. Zaten hic oglum olmadi" demis .Once kabul etmemis mardinli, sonra israra dayanamamis. Memleketine donmus. Islerini duzeltmis ve ulkenin sayili zenginleri arasina katilmis.
Bir gun bir davete katilmak icin Istanbula gecmis. Orada eski arkadasina rastlamis. Ne kadar kacinsalar da bir araya gelmek zorunda kalmislar. Ve aralarinda soyle bir konusma gecmis:
-O gun zor durumdaydim. Yanina geldim. Ama beni taninamazliktan geldin. Niye?
-O gun benden ciktiktan sonra yasli bir adama rastladin degil mi?
-Evet. Sen nereden biliyorsun bunu?
-O benim babamdi. Senin geldigini duyunca durdum dusundum. Eger sana borc verseydim. Omur boyu karsimda boynu bukuk kalacaktin. Bunun olmasini istemedim. Bu yuzden hemen pesinden babami gonderdim. Babamin sana verdigi para benim paramdi.
-Himmm. Senin karin var ya
-Evet
-Benim nisanlimdi...
İki Arkadaş
Garip Olaylar0 Mesaj
●50 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Evren
- Garip Olaylar
- İki Arkadaş