Arkadaşlar, ne yaptıysam olmadı.
X.Org'un sunduğu acık kaynak suruculeri kullanıyordum. Onda hicbir sıkıntı yoktu. Sonra NVIDIA'nın geliştirdiği suruculerin daha iyi olabileceğini ve daha fazla performans verebileceğini duşundum, ne de olsa X.Org'un acık kaynak suruculeri tersine muhendislik ile sağlanmakta.
NVIDIA GT540M kullanmaktayım ve 390 surucusunu kurdum, "Additional Drivers" aracını kullanarak. Daha sonra video izlerken bile "flickering" problemi ile karşılaştım. Anlık olarak goruntude değişim olduğu zaman nedense bir cizgi beliriyor ve anlık olarak duzeliyor.
Daha sonra X.Org'un sağladığı standart suruculere donmek istedim ve onu da bir turlu 640*480 @ 75 Hz cozunurlukten cıkaramadım. Daha sonra Ubuntu kurtarma modunda başlatıp internetten indirdiğim 390.138 surucusunu kurdum. Bilgisayarı yeniden başlattım ve daha kotu oldu. Aynı "flickering" sıkıntısı hala vardı ve ne zaman uygulama indirmek icin terminalde "sudo apt-GET install uygulamaismi" yazsam şu şu paketler sıkıntılı diyerek surucu paketlerini gosteriyor.
Daha sonra, "apt --fix-broken install" desem bile hicbir şey yapmıyor ve "E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)" deyip duruyor.
Yardımcı olursanız cok sevinirim arkadaşlar. Gunlerdir uğraşıyorum ve "illallah ettim" resmen. Temiz kurulumun eşiğindeyim.
Bu arada Ubuntu MATE olmasına bakmayın, Ubuntu icin olan cozumleriniz de burada calışmakta. Onu da soylemek istedim.
Ubuntu MATE'de NVIDIA Surucusu Titreme Sorunu
Ubuntu0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- işletim Sistemleri
- Linux
- Ubuntu
- Ubuntu MATE'de NVIDIA Surucusu Titreme Sorunu