Bir zamanlar Afrika'daki bir ulkede hukum suren bir kral vardı. Kral, daha cocukluğundan itibaren arkadaş olduğu, birlikte buyuduğu bir dostunu hic yanından ayırmazdı. Nereye gitse onu da beraberinde gotururdu. Kralın bu arkadaşının ise değişik bir huyu vardı. İster kendi başına gelsin ister başkasının,ister iyi olsun ister kotu,her olay karşısında hep aynı şeyi soylerdi: "Bunda da bir hayır var!"
Bir gun kralla arkadaşı birlikte ava cıktılar. Kralın arkadaşı tufekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ateş ediyordu. Arkadaşı muhtemelen tufeklerden birini doldururken bir yanlışlık yaptı ve kral ateş ederken tufeği geriye doğru patladı ve kralın baş parmağı koptu. Durumu goren arkadaşı her zamanki sozunu soyledi: "Bunda da bir hayır var!"
Kral acı ve ofkeyle bağırdı:
"Bunda hayır filan yok! Gormuyor musun, parmağım koptu? "Ve sonra da kızgınlığı gecmediği icin arkadaşını zindana attırdı.
Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bolgede birkac adamıyla birlikte avlanıyordu. Yamyamlar onları ele gecirdiler ve koylerine goturduler. Ellerini,ayaklarını bağladılar ve koyun meydanına odun yığdılar. Sonra da odunların ortasına diktikleri direklere bağladılar. Tam odunları tutuşturmaya geliyorlardı ki, kralın başparmağının olmadığını fark ettiler. Bu kabile, batıl inancları nedeniyle uzuvlarından biri eksik olan insanları yemiyordu. Boyle bir insanı yedikleri takdirde başlarına kotu olaylar geleceğine inanıyorlardı. Bu korkuyla, kralı cozduler ve salıverdiler. Diğer adamları ise pişirip yediler. Sarayına donduğunde, kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gercekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gorduğu muameleden dolayı pişman oldu. Hemen zindana koştu ve zindandan cıkardığı arkadaşına başından gecenleri bir, bir anlattı.
"Haklıymışsın!" dedi. "Parmağımın kopmasında gercekten de bir hayır varmış. İşte bu yuzden, seni bu kadar uzun sure zindanda tuttuğum icin ozur diliyorum.Yaptığım cok haksız ve kotu bir şeydi." "Hayır" diye karşılık verdi arkadaşı. "Bunda da bir hayır var." "Ne diyorsun Allah aşkına?" diye hayretle bağırdı kral. "Bir arkadaşımı bir yıl boyunca zindanda tutmanın neresinde hayır olabilir." "Duşunsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum,değil mi? Ve sonrasını duşunsene? "
Hayir Vardir
Garip Olaylar0 Mesaj
●49 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Evren
- Garip Olaylar
- Hayir Vardir