Fenerbahce'nin 'Nobetci golcu'su Semih Şenturk, Milliyet'e acıklamalarda bulundu. Şenturk, Arda Guler, Fenerbahce'deki hayalleri ve Jorge Jesus hakkında bircok konuda değerlendirmelerde bulundu.
'BİRİKİMLERİMİ AKTARIYORUM'
Futbol kariyerini noktaladıktan sonra yaptıklarını anlatan 39 yaşındaki futbol adamı, "Şu an altyapıdayım, 1.5 sene oldu. İlk once U19'da bireysel olarak forvet antrenoruydum. Şimdi U16 ve takım ekibiyle devam ediyorum ve butun altyapıdaki, 9 yaştan 19 yaşa kadar butun forvetlerle ilgileniyorum. Onlara haftada en az iki uc gun değişe değişe bireysel antrenman yaptırıyorum. Birikimlerimi aktarıyorum diyelim. Cocuklar da cok mutlu oluyor. Geliştiklerini gorduğumde cok mutlu oluyorum" dedi.
'İNŞALLAH DAHA COK ARDA GULER'LER VERİP DAHA COK MUTLU OLMAK İSTİYORUZ'
Fenerbahce'nin altyapı sisteminin işleyişini anlatan Şenturk," Benim hemen hemen 1.5-2 sene olacak altyapıya başlayalı. Ben de altyapıdan cıktığım icin o zamanları biliyorum. 1999-2000 senelerinde bende burada bu odalarda kalmıştım. O yuzden buranın ne kadar cok geliştiğini şu an gorebiliyorum ve benden sonra Arda Guler A Milli Takım'a kadar secildi.
Buradan ona başarılar diliyorum, tebrik ediyorum. En az beni 100 kişi aramıştır, hocam şunu gondereyim, boyle bir oyuncu var diye. Sosyal medya mesajlarıma bakamıyorum bile. O yuzden cok gelişme oldu. Başta burada koordinatorumuz Tahir hoca olmak uzere butun hocalar ile birlikte guzel işler yaptığımızı duşunuyorum. İnşallah A takıma daha cok Arda Guler'ler verip daha cok mutlu olmak istiyoruz" acıklamasını yaptı.
'ALTYAPIMIZA İYİ FUTBOLCULAR KAZANDIRMAYA CALIŞIYORUZ'
24 Eylul'de yapılan 'Semih Şenturk Turnuvası' hakkında konuşan başarılı futbol adamı "Cok mutlu oldum. Başta yoneticimiz Ozgur Bey, Tahir Hocamız onlar başta olmak uzere buradan teşekkur ediyorum. Cunku benim ilk transfer olduğum yerde Fikirtepe Tesisleri'nde orada ikamet ettiğim yerde tekrar 22-23 sene sonra benim adıma duzenlenen turnuva.
Tabii ki benim adıma duygusal olarak guzel anlar yaşadık. Cok verimli gecti. Belki onların icinden altyapımıza buyuk ihtimalle 8-10 tane oyuncu aldık, transfer ettik. O yuzden verimli gecti. İnşallah tekrarlanır boyle turnuvalar. Boyle boyle altyapımıza iyi futbolcular kazandırmaya calışıyoruz" ifadelerini kullandı.
'BURAYA GENC SEMİH OLARAK GELDİM, GENC SEMİH HOCA OLARAK DEVAM EDİYORUM'
Altyapıdaki genc oyuncular ile kurulan iletişimi anlatan Şenturk," İzmir'de kucuk yaşta amator takımdan buraya geldiğimde 15 yaşındaydım. Calıştırdığım takımdaki cocuklara butun birikimlerimi anlatıyorum. İletişim dediğim gibi antrenorlukte cok onemli ve ben bunu gozlemliyorum ve yapmaya calışıyorum. Tum birikimlerimi anlatmaya calışıyorum ve onlarda cok mutlu oluyorlar. Ben forvet oyuncusu olduğum icin, hucum oyuncularının gelip bana 'Hocam şurada nasıl vurmam lazım, nasıl yapmam lazım' diye soruyorlar ve onlarla bir whatsapp grubu kurdum. Oradan eski attığım golleri atıyorum. Buraya 'Genc Semih' olarak geldim, 'Genc Semih Hoca' olarak da devam ediyorum. İnşallah Genc Semih'ler kazandırırız" dedi.
'İCLERİNDEN BİRKAC TANESİNİN A TAKIMA CIKACAĞINA İNANIYORUM'
Altyapıda cok onemli futbolcuların yetiştiğini soyleyen Şenturk, "Burada isim vermek doğru olmaz, ama sonucta calıştığım, gozlemlediğim cok oyuncu var. Bizim takım olsun, bir ust grup olsun, ufak yaş grubu olsun tabii onlar belli etmez. Ama şu an 15-16-17 yaşlarındaki cocuklar kendilerini belli ediyor. Bizim takım zaten gecen sene altyapıda tek şampiyon olan ekipti. O yuzden cok potansiyelli bir takım. A takımımıza cok oyuncu verebileceğimize inanıyorum. Onemli olan onların gelişimi ve inanmaları. O yuzden biz dışarıdan psikolojik desteği veriyoruz. İclerinden birkac tanesinin A takıma cıkacağını duşunuyorum" ifadelerini kullandı.
'ARDA'NIN AVRUPA'DA OYNAYACAĞINA GONULDEN İNANIYORUM'
Altyapıdan sonra A takıma secilen ve son olarak A Milli Takım'a cağrılan Arda Guler hakkında konuşan Şenturk, "Arda ile ben ilk burada antrenorluğe başladığım zaman pandemi donemiydi. 2 seneye yakın oldu. O zaman tabii ki cok fazla oyuncumuz yoktu. İstanbul'da kalan oyuncularla antrenmana cıkıyorduk ve ben onlara katıldım. Bireysel olarak forvet antrenoruydum. Arda'ya da bakıyordum, cok yetenekliydi zaten. Ama Arda'da şu var, cok istiyordu. Belki benden sonra A Takım'da boyle gundem olacak oyuncu olmuştur. Cok hatırlamıyorum.
Arda belli ediyordu, istiyordu. Sonra U19 macları başladı. Her idmandan sonra hocam işte 'Bireysel calışalım, frikik atalım' diyordu. Hep calıştık, ondan sonra bireysel ozel calışmalarla ustune koydu. U19 finallerinde buyuk başarı gosterdi. Cunku Arda onlardan kucuktu. Arda 2002 doğumlularla oynuyordu. 2005'li ve onlardan 3 yaş kucuktu. Bazıları 4 yaş, 2000 doğumlular da oynuyordu. Ama orada hic sırıtmadı ve butun maclarda cok iyi oynadı. Arda hak ettiği yerde. İnşallah sakatlık gecirmeden uzerine daha cok koyar. Ben Arda'nın ilerleyen senelerde Avrupa'da oynayacağını gonulden inanıyorum" dedi.
'HEP DİYORDUM BİR GUN BEN BURADA OYNAYACAĞIM DİYE'
Fenerbahce Futbol Akademisi'nin Antrenoru olarak gorev yapan Şenturk, akademinin gelecekteki projelerini ve planlarını şu ifadeler ile anlattı: "Maclar başladı. Şu an 5'inci maclarımızı oynadık. Boyle turnuvalar oluyor. Goze carpan oyuncularımızı kadromuza katıyoruz. Can Bartu Turnuvası var. Buraya buyuk kulupler geliyor.
Atletico Madrid, Juventus ve Inter gibi. Sonucta biz ulkemizi yurt dışında tanıtma fırsatı da oluyor. Sonucta onemli kulupler gelecek. Ben her zaman cocuklara "Şu statta oynanmak istiyor musunuz? Hedef koyun kendinize" diyorum. Cok da guzel yerde tesislerimiz. 1 numaralı odada kalıyordum. Hep 'Bir gun ben burada oynayacağım' diye. Cocukların bir hedefi olması lazım. O yuzden gelecek ile ilgili her şeyi cocuklara veriyoruz. Final onlarda. Cok isterlerse, cok calışırlarsa illaki bir yerlerden ekmek kazanıyorlar."
'BATSHUAYI, JESUS'UN İSTEDİĞİ BİR FORVET'
Fenerbahce'nin yeni transferi olan, oyuna sonradan girip macın kaderini değiştiren Michy Batshuayi hakkında konuşan Şenturk,"23 numaranın bir sırrı var galiba. Cok onemli bir transfer. Gecen sene Beşiktaş'ta cok kacırmasına rağmen beğeniyordum. Hareketli ve kuvvetli oyuncu. Sonucta Belcika Milli Takımı'nın şu an Dunya Kupası'nda kadrosunda yer alan bir oyuncu. Hocanın da istediği bir forvet olduğunu duşunuyorum. Fenerbahce'nin bu sene hucum hattı cok iyi. Batshuayi olsun, Valencia olsun, Joao Pedro olsun. Joshua King ve Serdar Dursun da var. Son birkac senedir hucum hattı yoktu. Hocanın elinde cok alternatif var. Bu yonden cok şanslı diye duşunuyorum" yorumunu yaptı.
'HOCA TAM BİZİM TAKIMIN HOCASI GİBİ'
Fenerbahce Teknik Direktoru Jorge Jesus'u hayranlık ile izlediğini belirten Şenturk, "Cok hareketli ve agresif. Bazen yedek oyunculara bile bağırıyor, cağırıyor. Biz de gozlemliyoruz. Allah, inşallah ilerde oyle bir hoca olmayı nasip eder. Tabii ki onlardan bir şeyler alıyoruz. Maca gittiğimiz zaman sadece macı izlemiyoruz, hocaları da izliyoruz. Belki ben de orada, o statta teknik sorumlu olmak istiyorum. Hedeflerim var ve inşallah gercekleşir. O yuzden Jesus, tam bizim takımın hocası gibi. İnşallah yolun sonu şampiyonlukla biter" dedi.
'FENERBAHCE BENİM HER ŞEYİM'
Semih Şenturk, Fenerbahce'nin kendisi icin neler ifade ettiğini şoyle acıkladı: "Omrum burada gecti. Buraya geldiğimde 15 yaşındaydım, şu an 39 yaşındayım. Belki bu 24 senenin hemen hemen 4-5 senesinde ayrılık oldu. Bu kulube altyapı dahil 20 senemi vermişim. Benim her şeyim. Ailem gibi, sonucta cocukluğum burada gecti. İzmir'den geldiğim zaman cok kucuktum ve okul cağındaydım. Ailem neyse Fenerbahce de o. Birlikte buyuduk ve şu an birlikte yaşlanıyoruz" ifadelerini kullandı.