Aşk-ı Memnu dizisinin Firdevs'i olarak hafızalara kazınan usta oyunca Nebahat Cehre, 'Fatih Altaylı ile Bire Bir' porogramının onceki akşam konuğu oldu. Guzelliğiyle yıllara meydan okuyan 78 yaşındaki Cehre, şohret yolculuğundan bahsetti. 1960'ta Turkiye Guzeli secilen Nebahat Cehre, yarışma katılma sureciyle ilgili şunları aktardı:
"15 yaşındaydım, benden iki yaş buyuk bir arkadaşım katılacaktı başvuru icin beraber gittik. Orada 'siz de katılın' dediler. Annem de guzellere cok meraklıydı. Anneme sordum, 'cok ufaksın ama istiyorsan secmelere gir' dedi. Bilincsizlikti, bence cok yanlıştı. Guzellik kavramını bilmiyordum, cocuk sayılırdım yani." 
Cehre, beyazperde seruveni hakkında ise,
"İki sene boyunca sinema tekliflerini kabul etmedim. Taksim Sarayı'nda bir mimarın yanında sekreterlik yaptım, ardından da Cocuk Tiyatrosu'na başladım. Dostlar arasından bir menajer cıktı. 'Neden sinemaya başlamıyorsun?' dedi. Bir filme başladım şımarık bir salon kızını oynuyordum, rolu yarıda bıraktım. Bilincsiz bir oyuncu ne yaparsa, 'ben zengin şımarık bir cocuğu değilim' dedim, ozleştirmiştim kendimi. Sonra bir avukatlık rolu cıktı. Uvey babam da avukattı. 'Kanun Kanundur' filmiyle sinemaya başladım. 127 filmde rol aldım." dedi.

Eski eşi Yılmaz Guney hakkında konuşan Cehre, "
Yılmaz'ı ben ayarladım. (Guluyor) Cok yakışıklık bir adamdı. Sinemadaki karakteriyle alakası yok. Disiplin, oyunculuk ve hayata bakış acısından bana cok katkısı oldu. Muthiş disiplinliydi, bende o kadar yer etti ki setlere ben disipline koymak istiyorum, antipatik oluyorum. (Guluyor) Yılmaz cok ince ruhlu bir insandı. Eve bir gun ciceksiz eve gelmemiştir. İc dunyası başka, dışa vuruşu bambaşka oluyordu." ifadelerini kullandı.

"Haziran Gecesi", "Aşk-ı Memnu" ve "Muhteşem Yuzyıl" dizilerinde rol alan usta oyuncu,
"Uc diziyi ayırt edemiyorum. Artık değişik karakter oynamak istiyorum. Kalıplaştım. Gelen teklifler salon kadınını istiyorlar. Farklı bir rol bekliyorum. Bazı hikayelerde kendimi bulamıyorum. Aynı karakterleri oynamak istemiyorum." diye konuştu. Gecmişe yonelik pişmanlıklarından da bahseden Cehre,
"Haldun Dormen, Hisseli Harikalar Kumpanyası oyunu icin teklifte bulunmuştu ama kabul etmemiştim, cesaret edemedim oynamak icin pişman oldum." ifadelerini kullandı.