Almanya ’da yaşayan Aygul Kucukbıyık ve Mustafa Yolal'ın bebekleri olan Emir, gelişim yetersizliği ve annesinin psikolojik rahatsızlığı neden gosterilerek ailesinden alındı. Emir bebek, ilgili kuruluşlar tarafından eş cinsel bir cifte verilince anne Aygul Kucukbıyık, 27 Haziran 2022 ’de Turkiye ’nin Dusseldorf Başkonsolosluğu ’na başvuruda bulundu. 30 Mayıs 2022 ’de koruma altına alınan cocuğunun eş cinsel bir ciftte bulunmasına tepki gosteren annenin yardım cağrısı uzerine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Dusseldorf Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliği devreye girdi. İHA ’nın haberine gore; anneye bu surecte gereken yasal destek, ateşe gorevlileri tarafından sağlandı. Ayrıca Alman makamlarıyla da irtibat kuran gorevliler, bebeğin bir Turk koruyucu aileye verilmesini talep etti. Almanya ’daki Turk koruyucu ailelerle ilgili sosyal hizmet kuruluşlarına ilişkin Alman makamlara bilgi veren ataşelik gorevlileri, bebeğin Turk koruyucu aileye verilmesinde ısrarcı oldu. Yaklaşık 3 ay suren girişimlerin ardından bebek 30 Eylul 2022 ’de eşcinsel ciftten alındı. Emir bebek, Dusseldorf Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliğinin koruyucu aileliğin tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla duzenlediği toplantılarına da katılan bir Turk koruyucu aileye verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca koruyucu ailelik uygulamasının yaygınlaştırılması icin yurt icinde olduğu gibi yurt dışında da calışmalar yurutuluyor. Turkiye ’de ceşitli nedenlerle oz ailesi yanında bakımları bir sure icin sağlanamayan cocukların aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunun kısa veya uzun sureli ustlenilmesini iceren koruyucu ailelik sistemi uygulanıyor. Bu surec Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ’nın denetim ve gozetiminde yurutuluyor. Yurt dışında da ozellikle Turklerin yoğun yaşadığı ulkelerde koruyucu ailelik uygulamasının yaygınlaşması amacıyla Bakanlığa bağlı ataşelikler bilgilendirme toplantıları duzenliyor.