Sivas'ta bir koyun muhtarını goren vatandaşlar şoke geciriyor. Kızılova koyunde ikamet eden 20 yaşında ki Eray Koyurga'nın koyu yoğunluk sebebiyle istifa eden muhtar sonrasında muhtarsız kaldı. Koyde yeni muhtarı belirlemek icin secime gidildi. Askerden yeni donen ve işsiz olan Koyurga genc yaşına rağmen one cıkarak muhtar adayı oldu. Koyurga iki aday bulunan muhtarlık yarışında 6 oy farkı ile rakibini gecerek muhtar secildi. Turkiye'nin en genc muhtarlarından biri olan Koyurga koyle ilgili işlemler icin gittiği resmi dairelerde şaşkınlıkla karşılanıyor. Koyurga bir cok kişinin muhtar olduğuna inanmakta gucluk cektiklerini belirtti. Koyurga, muhtarlığın aklının ucundan gecmediğini ama koy sakinlerinin ısrarı uzerine aday olduğunu belirti, "Eski muhtarımızın istifa etmesinin ardından ara secim yapılması gerekti. Benim kazanacağıma dair cok umudum yoktu. Secim surecinde iki aday vardı karşı tarafı 26 oy olarak kazandım, kazandığımı duyduğumda da cok mutlu oldum. Verilen oylar sayesinde Sivas merkez Kızılova koyunun yeni muhtarı secildim. Koyume ve koy halkıma elimden gelenin fazlasıyla hizmet edeceğim. Genc yaşta muhtar olmak cok guzel bir his, bu yaşta bu mertebelere ulaşmak gurur verici. Koyumuz icin ilk olarak altyapı ve parke projesini hayata gecirmek istiyorum. Bu en temel ihtiyaclarımızdan. Koyluler arkamda duruyor, hep birlikte el ele vereceğiz koyumuzu daha guzel hale getireceğiz. Resmi kurumlarda işlerimi halletmeye gittiğimde muhtar olduğumu duyanlar şaşırıyor mutlu oluyorlar ve tebrik ediyorlar." dedi. İHA'nın haberine gore, koy sakinlerinden Davut Komur, eski muhtarların yaşlı olduğunu ve soylenen işleri unuttuklarını belirterek, "Eray icin 'cok genc bunu niye aday yaptınız, desteklediniz' diyenler oldu. Fakat daha iyi calışacağına hizmet edeceğine inandık ve koy halkı olarak Eray ’ı sectik. Koyumuzde yaşlı muhtarlar vardı ne soylesek unutuyorlardı. Şimdi de muhtarımızdan hizmet bekliyoruz inşallah o da bizim beklentimizi karşılayacak." ifadelerini kullandı.