A Milli Futbol Takımı Diyarbakır Stadyumu'nda hazırlık macında İskocya ile karşı karşıya gelecek. Mac oncesi kent Turk bayraklarıyla donatıldı. Bolgedeki bir sağlık merkezi de Turk bayrağını gondere cekti. Bir sure sonra gorevliler bayrağın yerinde olmadığını fark etti. Bayrağın calınma ihtimali uzerine olay polis ekiplerine bildirildi. Guvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, bir cocuğun kuruma ait Turk bayrağını direkten indirip optukten sonra arkadaşlarına verdiğini tespit etti. Yurekleri ısıtan olayın ardından İl Emniyet Muduru Fatih Kaya'nın talimatıyla, isimlerinin Kasım Sarı, Husamettin Arpa ve Resul Tanrıverdi olduğu oğrenilen cocukların evleri polis ekiplerince ziyaret edildi.

Polisleri kapıda goren kucuk cocuklar buyuk şaşkınlık yaşadı. AA'nın aktarımına gore; evde cocuklarla bir sure sohbet eden ekipler, Turk bayrağı ve milli takım forması hediye etti.

Ote yandan cocukları aileleriyle milli macı izlemesi icin Diyarbakır Stadyumu'na davet edildi. Hediye edilen Turk bayrağını open cocuklar, formalarını giyerek ilk kez bir milli macı sahada izleyecek olmanın heyecanını yaşadı. Duygularını anlatan cocuklardan Kasım Sarı, Turk bayrağını milli macı televizyonda izlerken sallamak icin aldıklarını soyledi.

Sarı,
"Bayrağı aldığımda defalarca optum. Emniyet Mudurumuz ve polis ablalarıma teşekkur ediyorum. Bizi maca davet ettiler. Macı hediyelerimle sahada izleyeceğim." dedi.

Husamettin Arpa ise milli macı sahada izleyeceği, futbolcuları ilk kez yakından goreceği icin heyecan ve mutluluk duyduğunu belirtti. Resul Tanrıverdi de milli forması ve Turk bayrağıyla maca hazır olduğunu ifade ederek, bundan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kasım Sarı'nın babası Husamettin Sarı, polisleri evinin kapısında gorunce cok şaşırdığını ifade ederek,
"Cocuklarımız formalarını giydi, bayraklarını aldı, milli maca hazırız. Biz de cok heyecanlıyız. İlk kez milli maca gidiyoruz, gururluyuz, surpriz oldu. Cocuğumun bayrağı optuğunu gorunce gururlandım. Vatanımıza ve milletimize boyle evlatlar lazım. Oğlumun alnından opuyorum." ifadelerini kullandı.