Elazığ ’da muteahhit ile elektrik dağıtım şirketi arasında yaşanan sorun, Catalceşme Mahallesi 94. Sokak'ta bulunan 10 dairelik Aras Apartmanı sakinlerini 8 ay boyunca karanlıkta bıraktı. İnşaatın bitmesi ve yapı denetiminin alınmasına rağmen elektrik aboneliği alınamayınca apartman sakinleri, careyi başka bir inşaattan seyyar kablo cekmekte buldu. Elektriğin verilmemesinin elektrik şirketi ve muteahhit arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığını iddia eden bina sakinleri, bu kez de elektronik cihazlarının yanmasıyla neye uğradıklarını şaşırdı. İHA ’nın haberine gore; mağduriyet yaşayan bina sakinleri soğukta oturduklarını, bina soba kurmaya uygun olmadığından dolayı soba da kuramadıklarını ifade etti. Yetkililerden yardım isteyen bina sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Yaşadıkları mağduriyeti anlatan bina sakinlerinden Zeynep Gul, şu ifadeleri kullandı:
“Engelliyim, gucum yoktu, diğer evimi sattım burayı satın aldım. Guya bir hafta sonra evin tamamını teslim edeceklerdi, hala ev yarıdadır. Elektriğimiz ve gazımız yok. Kış geldi soğukta yatıyoruz. Şirket ve muteahhit arasında olan bir sıkıntıdan kaynaklı ama şirketin mi muteahhidin mi sıkıntısı mı onu bilmiyoruz, bize soylemiyorlar. Herkes birbirine suc atıyor. Elektrik verilmediği icin biz de komşudan cektiğimiz hatla elektrik kullanıyoruz. Karşı inşaattan aldığımız elektrik de soba, elektrik supurgesi, camaşır makinesi ve buzdolabı kaldırmıyor, sadece bir lambamız yanıyor. Makinelerimiz yandı ikisi de burada. Bir tanesi yandı, diğerini de hayırseverler bana verdi. Apartmanda aileler mağdur. Doğalgazımız kapıda ama elektrik gelmediği icin gazımız bağlanamıyor. Elektrik yok diye doğalgazcılar gelip bakıyorlar, 'elektrik getirin biz size gazı cekelim' diyorlar. Ama elektrik gelmeden kombi nasıl takılır, petekler nasıl yanacak, baca sobası da yok. Montla yatakta yatıp kalkıyoruz. Kimin sıkıntısıysa ortaya cıksın, bu elektriği getirsin. Onlar sıcak yuvasında oturuyor, umurlarında değil. Biz iki uc aydır kac kez soyledik. Muteahhidi arayınca şirkete suc atıyor, şirketi arayınca da muteahhide suc atılıyor. Nasıl olsa onların evi sıcak.”