Eğitim sozleri 2012
Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu sayfamızda misafirlerimizin yoğun isteği uzerine, hem misafirlerimiz ile hem de sizerle eğitim ile ilgili guzel sozleri paylaşıyoruz.
En iyi eğitimli kişi, yaşadığı hayatı en iyi anlayandır
( Hellen Keller )
İlk ve orta oğretim mutlaka insanlığın ve medeniyetin gerektirdiği ilmi ve fenni versin, fakat o kadar pratik bir şekilde versin ki, cocuk okuldan cıktığı zaman ac kalmaya mahkûm olmadığına emin olsun.
( Mustafa Kemal Ataturk )
İnsan eğitimle doğmaz, ama eğitimle yaşar
( Cervantes )
Vatan mudafaasının en emin ve ucuz yolu eğitimdir
( Buchner )
(Oğretmenler) Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi icin yalnız zemin hazırladı...gercek zaferi siz kazanacak ve devam ettireceksiniz ve mutlaka başarılı olacaksınız. Ben ve sarsılmaz imanla butun arkadaşlarım, sizi takip edeceğiz ve sizin karşılaşacağınız engelleri kıracağız.
Yurdu savunmanın en ucuz yolu eğitimdir
( Buckel )
Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak oğretmenlerdir. Oğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henuz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, millet denemez. Bir kitle millet olabilmek icin mutlaka eğiticilere, oğretmenlere muhtactır.
Eğitim kafayı geliştirmek demektir Belleği doldurmak değil
( Mark Twain )
Milli eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lazımdır. Bir milletin gercek kurtuluşu ancak bu şekilde olur. Bu zaferin sağlanması icin hepimizin tek vucut ve tek duşunce olarak bir program uzerinde calışması lazımdır. Bence, bu programın iki esaslı noktası vardır:
(a) Sosyal hayatımızın ihtiyaclarına uygun olması
(b) Cağın gereklerine uymasıdır.
Eğitimin kokleri acı, meyveleri tatlıdır
( Aristo )
Milli Eğitim programımızın, Milli Eğitim siyasetimizin temel taşı, cahilliğin yok edilmesidir.
Cahillik yok edilmedikce, yerimizdeyiz, Yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor, demektir. Bir taraftan genel olan cahilliği yok etmeye calışmakla beraber, diğer taraftan toplumsal yaşamda bizzat faal ve faydalı, verimli elemanlar yetiştirmek lazımdır. Bu da ilk ve orta oğretimin uygulamalı bir şekilde olmasıyla mumkundur. Ancak bu sayede toplumlar iş adamlarına, sanatkarlarına sahip olur. Elbette milli dehamızı geliştirmek, hislerimizi layık olduğu dereceye cıkarmak icin yuksek meslek sahiplerini de yetiştireceğiz. Cocuklarımızı da ayni oğretim derecelerinden gecirerek yetiştireceğiz.
Ekmekten sonra eğitim, bir milletin en buyuk ihtiyacı
( Paul Richer )
Gelecek icin yetiştirilen vatan cocuklarına, hicbir gucluk karşısında baş eğmeyerek tam sabır ve dayanıklılık ile calışmalarını ve oğrenimdeki cocuklarımızın anne ve babalarına da yavrularının oğrenimlerini tamamlaması icin her fedakarlığı goze almaktan cekinmemelerini tavsiye ederim. Buyuk tehlikeler onunde, uyanan milletlerin kararlarında ne kadar ısrarlı olduklarını tarih doğrulamaktadır. Silahı ile olduğu gibi kafasıyla da mucadele mecburiyetinde olan milletimizin, birincisinde gosterdiği kudreti ikincisinde de gostereceğine asla şuphem yoktur.
Bir mermer parcası icin heykeltraş ne ise, rugh icinde eğitim odur
( Addison )
Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkca, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuclar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır.
Eğitim ağır calışan bir carktır 5 senede 10 senede sonucu alırsınız
( Prof Esad Coşan )