TURGAY DEMİR - BU TAKIM PAS MANYAĞI YAPAR
Oncelikle, Beşiktaş-Antalyaspor macına saatler kala, İstiklal Caddesi'nde yaşanan kahpe teror saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor ve tum teroristleri lanetliyorum. Evet, lige ara verdik ve şimdi hic alışık olmadığımız bir donemde Dunya Kupası izleyeceğiz...
Kış mevsiminde izlemek keyifli olacaktır kuşkusuz ama 35 derece sıcakta oynayan futbolcular aynı keyfi alabilecekler mi orası şupheli.
Bu satırların yazarı iklim şartlarının futboldaki dengeleri değiştirebileceğini ve potansiyeli olan sıcak iklim takımlarının surpriz yapabileceğini duşunmekte. Kupa'da surpriz bekliyorum; hem de N'Koudou'lu Kamerun'dan.
YABANCI MİLLİLER
Beşiktaş'ın dort oyuncusu Kupa'da boy gosterecek; G.Saray'ın beş, F.Bahce ve Trabzonspor'un ikişer futbolcusu Katar'da olacak. Bu da bana gore iki takımın risklerini artırıyor.
Dunya Kupası nedeniyle verilen 45 gunluk ara sonrası Avrupa'da bircok lig gibi Super Lig'in de ayarının bozulacağını duşunuyorum.
Futbolcuların biyolojik saatleri boyle bir araya ve bu arada yapılacak kısa soluklu yuklemelere pek alışık değil.
Bu bir ilk olacak, bundan once boyle bir durum yaşanmadı dolayısıyla bu ilk olay başka ilkleri de tetikleyebilir ve liglerde de buyuk surprizler yaşanabilir.
YENİ İKİLİ OYUNLAR
Beşiktaş Kupa arasını iyi değerlendirecektir. Daha once Şenol Guneş yonetiminde yapılan beş kamp izledim.
Şenol hoca kamplarda futbolculardan ne istediğini yaşatarak gosterir, pas ve kas ezberi oluşturur.
Dolayısıyla daha once uyumsuz olarak izlediğimiz bircok oyuncuyu muhteşem bir uyumla harika ikili oyunlar yaparken gorebiliriz.
Ozellikle Dele Alli ve Redmond'un bu kamp sonrası cok farklı bir form grafiği cizeceklerine inanıyorum. Aynı şekilde Muleka da farklılaşacaktır.
GUNEŞ TEDRİSATI
Şenol Guneş tedrisatından gecince Beşiktaşlı bircok futbolcu birkac level atlayacaklardır.
Nasıl bir Beşiktaş izleriz derseniz, Gomez'li, Sosa'lı takımı hatırlayın derim. O takımı kampta izleyince Fotomac'taki kamp raporuna 'BU TAKIM PAS MANYAĞI YAPAR' manşetini atmıştım.
Oyle de olmuş ve Kartal muthiş bir oyunla şampiyonluk ipini goğuslemişti. Tarih tekerrur eder mi diyenleri duyar gibiyim, onlara cevabım şudur; neden olmasın?
BEŞİKTAŞ HABERLERİ - Turgay Demir'den carpıcı Beşiktaş değerlendirmesi!
Spor Haberleri0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- BEŞİKTAŞ HABERLERİ - Turgay Demir'den carpıcı Beşiktaş değerlendirmesi!