Sinan Erdem Spor Salonu ’nda duzenlenen buluşmada Turkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Turkoğlu ve A Milli Takım Başantrenoru Ergin Ataman ’ın yanı sıra teknik heyet ve milli basketbolcular yer aldı. Medya gununde başkan Hidayet Turkoğlu, başantrenor Ergin Ataman ve takım kaptanı Melih Mahmutoğlu, basın mensuplarına acıklamalarda bulundular.
HİDAYET TURKOĞLU: TARAFTARLARI MUTLU EDECEK BİR SONUC ALMAK İSTİYORUZ
Başkan Hidayet Turkoğlu, her milli macın kendileri icin cok anlam ifade ettiğini kaydederek şu ifadeleri kullandı:
“Onumuzdeki 2 macın anlamı, belki de şu ana kadar oynayacağımız en onemlileri diyebilirim. Belcika ve Sırbistan ile oynayacağımız maclar bizim Dunya Şampiyonası ’na katılmamız icin buyuk anlam ifade ediyor. Butun ekibe başarılar diliyorum. Her anlamda yanlarında olduğumuzu hissettirmeye calışıyoruz. Gerek İstanbul ’daki basketbolseverler, gerekse de deplasmanda oynanan macta takımımız yalnız kalmayacaktır. Sinan Erdem ’deki maca butun halkımızı davet ediyoruz. İnanıyorum ki takımı yalnız bırakmayacaklar. Değişik rollerde bulunacak genc arkadaşlarımız olacaktır. Bizim beklentimiz, sahaya cıktıkları zaman mucadeleyi ve formanın hakkını eksik etmemeleri. Umarım sevinen taraf biz oluruz. Gerek burada olacak olan gerekse de ekrana başındaki taraftarları mutlu edecek bir sonuc almak istiyoruz.”
ERGİN ATAMAN: SERT BİR SAVUNMAYLA MACI KAZANMAK İSTİYORUZ
A Milli Erkek Basketbol Takımı ’nın başantrenoru Ergin Ataman, Belcika ve Sırbistan maclarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Dunya Kupası Elemeleri ’nin bu bolumunde 2 mac yapacağız. Cumartesi gununden itibaren hazırlıklara devam ediyoruz. Tek tek değerlendiriyoruz macları. Cuma akşamı burada Belcika ’yla oynayacağız. Bizim icin kritik bir mucadele. Elemelerdeki durumumuz kritik. Mutlaka kazanmamız gerekiyor Belcika macını. Belcika cok tecrubeli bir takım. Daha once Avrupa Şampiyonası ’nda Gurcistan ’da oynamıştık ve kazanmıştık. Ancak o gunku kadroyla bugunku kadro bizim acımızdan farklı. Belcika ise aynı kadroyla geliyor. Cok tecrubeli bir kadroları var. Onemli isimlere sahipler. Zor bir mac bizi bekliyor. 16 kişilik bir kadro acıkladık, yeni isimler de var. Cuma sabahı 12 kişiye karar vereceğiz. Sinan Erdem ’de seyirci desteğiyle baskılı, sert bir savunmayla Belcika macını kazanmak istiyoruz. Pazartesi gunu de Sırbistan ile Belgrad ’da karşılaşacağız. Belcika macının ardından bu macın hazırlıklarına hemen başlayacağız” dedi.
“BUGUN VE YARIN BURADAYIM AMA SONRASINDA MADRID ’E GİDİP EFES ’İN BAŞINA GECECEĞİM”
Taraftarlara cağrıda bulunan deneyimli başantrenor, “Belcika her ne kadar Fransa gibi guclu bir takım olarak gorunmese de, bizim saha avantajımızı kullanmamız gerekiyor. Oyuncular yoğun bir periyottan geciyor. FIBA ile EuroLeague bunun duzenlemesini yapamadı. Bugun hafif bir antrenmanın ardından 4 oyuncumuzu Fenerbahce kampına gondereceğiz. Ben de bugun ve yarın buradayım ama sonrasında Madrid ’e gidip takımın başına gideceğim. Sonrasında Fenerbahce ’de oynayan arkadaşlarımızla tekrar bir araya geleceğiz. Maclar zorlu ama mutlaka bu macı kazanacağız” diye konuştu.
“BUNA BİR COZUM BULUNMASI GEREKTİĞİ AŞİKAR”
FIBA ile EuroLeague arasındaki cekişmenin devam etmesi ve milli takımların oyuncularının tamamından faydalanamamasıyla ilgili konuşan Ataman, “Bende fazla bir sıkıntı yok. Sadece perşembe gunu yapılan antrenmanda bulunamayacağım. Ama oyuncular acısından sıkıntı var. Fenerbahce ’nin 4 oyuncusu perşembe akşamı cok zorlu bir EuroLeague macı oynayıp, ardından cuma gunu maca cıkacak. Barcelona, Sertac Şanlı ’yı gondermiyor. Burada da bir celişki var. Belcika ’da oynayan oyuncuya takımı izin veriyor. Ama bir Sertac ’ı kullanamayacağız. Bu tip celişkiler var. Bunların son bulması gerekiyor, bunu herkes konuşuyor. Bir cozum bulunacağı soyleniyordu, bulunan tek cozum, EuroLeague ’de cuma gunune mac koymadılar. Bu bir cozum değil ki. Biz Turkiye Ligi ’nde oynayan oyuncularımızın tamamını kullanıyoruz. Kuluplerimize teşekkur etmek istiyorum. Başta, 4 oyuncusu olan Fenerbahce ’ye teşekkur ediyoruz, kendilerinin 4 oyuncusunu da kullanıyoruz. Buna bir cozum bulunması gerektiği aşikar. Sonunda bazı oyuncularda ciddi sakatlıklar oluşabilir” diyerek sozlerini noktaladı.
MELİH MAHMUTOĞLU: TURKİYE ’YE YAKIŞAN BASKETBOLU OYNAYACAĞIZ
Takım kaptanı Melih Mahmutoğlu ise “Herkesin bildiği uzere 4 ’te 4 yapmamız gereken penceredeyiz. Bizim icin cok onemli olacak. Belcika ile oynayacağız. Adım adım bakmak istiyoruz. Ama cok da sağlıklı bir ortamda oynayamayacağız. Hazırlanma fırsatımız cok yok, kendi takımlarımıza da gidip geri geleceğiz. Cuma gunu elimizden gelenin en iyisini yapıp Turkiye ’ye yakışan basketbolu oynayacağız. 4 ’te 4 yapacak gucumuz var ve bunu başaracağımıza inanıyorum. Tum halkımızı maca davet ediyorum. Dunya Kupası ’na katılacak gucumuz var. Bu 2 macı sağlıklı şekilde umarım galibiyetle kapatırız” ifadelerini kullanarak sozlerini tamamladı. (DHA)
Barcelona izin vermedi
Basketbol0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Barcelona izin vermedi