Arjantin ile 2022 Katar Dunya Kupası'na hazırlanan Lionel Messi, Barcelona donemi ve cocukluk zamanları hakkında acıklamalarda bulundu. Barcelona'daki Guardiola donemi hakkında konuşan Arjantinli super yıldız; "Pep'in Barcelona donemi olağanustuydu. Ozel bir jenerasyon yakaladı. O zamanların keyfini daha fazla cıkarmadığım icin pişmanım." sozlerini sarf etti. Arjantinli super yıldız; "Her şeyi cok kolay ve doğal yapıyorduk. Ne yaptığımızı bile kavrayamadık. Zamanın gecmesiyle bunun ne kadar eşsiz olduğunu anladım. O, hic şuphesiz ki en iyisi. Maclara hazırlanma şekli, oyunu gorme şekli ve sizinle iletişimi başkaydı." acıklamasında bulundu. Messi sozlerinin devamında; "Okulda tembeldim, benim icin okul her zaman zordu. Futbol ile cezalandırıldım, bu beni okulda başarılı olmaya zorladı ve okulda başarılı oldum. Eşim Antonella'yı yedi yaşından beri tanıyorum. Ben Barcelona'ya geldiğimde yaşlarımız kucuktu, surekli iletişim kuramıyorduk. Haftada bir konuşurduk ve bunlar cok kısa surerdi. Hayatım boyunca aklımda sadece o vardı." dedi.