Buraya coğu zaman gunluk hayatımdan deneyimlerimi aktarıyorum cunku hatalarımı paylaşmak bana iyi hissediyor. Neyse gel gelelim konumuza. Eğer 11. 12. sınıfsanız veya mezuna kaldıysanız buyuk ihtimal acığa mı gecsem? Evde mi hazırlansam yoksa dershaneye mi gitsem diye duşunuyorsunuzdur. Oncelikle karar vermeden once en dikkat etmeniz kendiniz olacak. Temeliniz var mı yok mu? Yani 9. 10. 11. sınıfta ne kadar derslerle aranız iyiydi. Cunku temeliniz yoksa dershane zor gececektir. Dershanelerin hepsi temelden başlıyoruz gibi konuşsa da sınav odaklı oldukları icin temel vermek gibi bir durum soz konusu değil. Yani dershane icin az da olsa bir altyapı maalesef istiyor. Gelelim evde calışmaya, arkadaşlar odak probleminiz evde kendinize ait alanınız vs bir yer yoksa ve ben kendimi tutarım calışırım kalkmam dersin başından diyorsanız en mantıklı secenek bu. Evde rahatsınız her gun kıyafet, yol, yemek gibi dertleriniz olmayacak. Ama bunun bir kotu yanı var ki o da evde olduğununuzdan erken sıkılmak pes etmek ertelemek. O yuzden secim noktası size kalıyor kendinizi tanımanız gerek. Eğer altyapınız varsa bir şeyler hatırlıyorsanız dershane iyi olabilir, ancak sıfırsanız temeliniz dahi yoksa kendinizi sıkıp evde en başından başlamak daha doğru olacaktır benim nacizane goruşum bu yondedir. Ben ikisini de denedim, ve bu deneyimlerden bunları yazma gereği duydum. En temel konu sizsiniz burada kendinizi tanımak ne istediğinizi bilmek cok onemli. Umarım 11,12. sınıfa giden arkadaşlar veya mezuna bırakanlar icin iyi bir deneyim olur.