Albert Einstein Sozleri

Albert Einstein Sozleri
Albert Einstein Ozlu Sozleri
Albert Einstein Ozlu Sozler

Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda Albert Einstein'in soylediği guzel sozleri sizler ile ve Albert Einstein sozleri arayan misafirlerimiz ile paylaşıyoruz.

Yeryuzundeki şartların duzelmesi, sadece bilimsel buluşlardan cok ahlaklı bir yaşama duzeninin gercekleşmesine bağlıdır.

İfade ozgurluğunu, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi duşuncesini, cezalandırma olmaksızın acıklayabilmesi icin toplumda hoşgoru mevcut olmalıdır.

En değerli kişiler alcakgonullu olanlardır.

Coşku, zekadan daha onemlidir.

Savaşsız bir dunyanın mimarları Askerlik hizmetini reddeden gencler olacaktır.

Genelde insanlığın kaderi, hak ettiği olacaktır.

Delilik şuphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!

Cok zeki olduğumdan değil, sadece sorunların ustunde daha cok duruyorum.

Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır, aptallığın asla.

Dunyada bir tane dahi cocuk mutsuz olduğu surece, buyuk icatlar ve ilerlemeler yoktur.

Hayal bilimden daha onemlidir, cunku bilim sınırlıdır.

Dehanın 10'da 1'i yetenek 10'da 9'u da calışmaktır.

Bu dunyada beni birkac kişi anladı, onlar da yanlış anladı.

Ben atomu insanlığa hizmet etmek icin buldum. Onlar bomba yapıp birbirlerini yok ettiler.

Boyle olacağını bilseydim, bir ayakkabı tamircisi olurdum.

Bilim atom bombasını uretti, fakat asıl kotuluk insanların beyinlerinde ve kalplerindedir.

Onyargıları yok etmek, atom cekirdeğini parcalamaktan daha zordur.

Yanlış yapmayan insan yoktur; insanlık yanlışını kabul ve duzeltmekle olur.

Hayat bisiklet gibidir,dengeyi kaybetmemek icin ilerlemek gerekir.

Eğitim, insanın okulda oğrendiği her şeyi unuttuğunda arta kalandır.

Ben gelecek icin hic bir endişe duymadım. O yeterince hızlı geliyor.

Sadece iki şey sınırsızdır, evren ve insanoğlunun ahmaklığı, ilkinden o kadar da emin değilim.

Aptallığın en buyuk kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuc almayı ummaktır.

Bilgelik dunyanın duzenini değiştirmekten cok, kendi isteklerini değiştirmektir.

En onemli insani caba, eylemlerimizde ahlaklı olmak icin calışmaktır. İc dengemiz ve hatta varoluşumuz buna bağlıdır. Ancak iyi ahlaklı eylemler hayata guzellik ve onur verebilir.

Ancak başkaları icin yaşanan bir hayat, yaşamaya değer bir hayattır.

İlkelerin boğazına dolanıp dibe batmaktansa, oportunist olup suyun ustunde kalmayı yeğlerim.

Bir kum tanesinin sırrını cozmeyi başarsaydık, butun dunyanın sırrını oğrenmiş olurduk.

Aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuc almayı uman kişiye aptal denir. Dahiliğin bile mutlak bir sınırı varken aptallığın asla. En kotusu de Dunya onlarla doludur.

Evrenin en anlaşılmaz ozelliği anlaşılabilir olmasıdır.

Aylarca, yıllarca duşunur de duşunurum. Doksan dokuz defasında yanlış sonuca varırım. Yuzuncusunde haklıyımdır.

Mevcut bilgi birikimimizle oyle sorunlar yaratırız ki aynı birikimimiz bu sorunları cozmemize yetmez.

Bir hatayı iki defa tekrar etmeyen en mukemmel insandır.

Bir ulkenin geleceği o ulke insanlarının goreceği eğitime bağlıdır

Gelecekte başarılı olacak insanlar, gecmişten calışarak ulaşmalıdır.

Bazı erkekler kadınları anlamaya calışır, diğerleri kendilerini daha basit konulara adarlar, orneğin gorelilik kuramına.

Gencliğimizde duşuncelerimizi oluşturan tum konular sevgiyle ilgilidir, sonraları ise tum sevgimiz duşuncelerimiz olur.