Şizofreni teşhisi nasıl koyulur?
Sağlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Şizofreni teşhisi nasıl koyulur?
-
15-11-2022, 11:23:08Selam, ben birkac tane olaydan dolayı şizofren olabileceğimi duşunuyorum bu konuda sizden yardım istiyorum. İlk olarak bende garip sesler duyma halisulasyonlar gorme vb şeyler yok. Bende olan şeyler odaklanmakta zorlanıyorum(sevdiğim bir şey yaparsam gunlerce o şeye odaklanabiliyorum), kendimi biraz buyuk goruyorum, duşunme konusunda herkesten farklı duşunduğumu duşunuyorum, gelecekte tony stark olmak istiyorum, super kahramanların var olabileceğine inanıyorum hatta super kahramanlığa bir adım daha yaklaşmak icin muhendislik okumayı duşunuyorum(super kahramanlıktan kastım Tolga ozuygur u biliyorsanız aynı onun gibi. Benimki de cocukluktan gelme ve buyuyunce Iron Man zırhı yapmak istiyorum), paralel evrenlere inanıyorum(bilimsel sebeplerden oturu). Bende boyle şeyler var ayrıca şizofreniyle alakası olmayan sadece cevremin şikayetci olduğu durumlarda var mesela cok gevezeymişim. Konuşmalarım mantıksız değildir genelde futbol, siyaset ve bilim konuşurum. Cok soru soruyormuşum(sorduğum sorular genelde genel kultur veya tarih sorularıdır) ve ayrıca cok sinirliymişim. Evet kendimi anlattım sizce bende şizofreni olabilir mi? Bu durumlar herkeste olabilecek şeyler mi?