Guc ve guveni hep dışımda aradım. Ama bunlar insanın icinden gelir. Ve her zaman oradadırlar. Sigmund Freud
Hic kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır. Konfucyus
Siz kendinize inanın, başkaları da size inanacaktır. Montaigne
Ucurtmalar, ruzgar kuvvetiyle değil, bu kuvvete karşı uctukları icin yukselirler. William Churchill
Damlayan su taşı deler. Taşı delen suyun gucu değil, damlaların surekliliğidir. Latin Atasozu
Eğer ağaca cıkmak istiyorsanız, yıldızlara cıkmaya niyet edin, başarırsınız. Konfucyus
Buyuk felaketler buyuk insanların yetiştiği okuldur. Napoleon
Onların peşinden gidecek cesaretiniz varsa, butun ruyalar gercek olabilir. Walt Disney
İnsanoğlunun icinde uyuyan gucler vardır. Kendisi bile şaşırır. Cunku bu guclere sahip olduğu aklından bile gecmez. Bu gucleri uyandırıp eyleme gecebilirse, o kişinin hayatında buyuk bir devrim olurdu. Swette Marden
Harikulade şeyler ancak iclerindeki bir şeyin koşulların uzerinde olduğuna inanma cesareti gosterenler tarafından yapılmıştır. Bruce Barton
Kaplumbağaya dikkat et! Ancak kafasını cıkarıp risk aldığında ilerleyebilir. James B. Conant
Hata yapmaktan korkmak, ilerlemenin olumudur. Alfred North Whitehead
Değişimi başlatanların ilk işi, alışkanlıkları ortaya cıkarmaktır; onları değiştirmeye calışmak değil. Gary Hamel
Beni yıkamayan herşey beni guclendirir. Nietsche
Mucize, enerjinizi korkularınıza değil ruyalarınıza verdiğiniz zaman başlar.
Yuzeyde hazine bulamazsınız.
Her sey ustune ustune geliyorsa, belki de sen ters gidiyorsundur. Fransız Atasozu
İnsanoğlunun yapacakları, hayal ettikleri ile sınırlıdır. Arthur C. Clarke
Guclu olan zayıf yanını herkesten daha iyi bilendir; daha guclu olan, zayıf yanına hukmedebilendir.
İmkansızlık yalnız sersemlerin sozluğunde bulunan bir kelimedir. Napoleon
Hayatta en buyuk eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır. Walter Bagehot
Bir kez de korkunu yen, zaferi guzeldir.
Yeterli zamanım yok deme... Pasteur, Michelangelo, Leonardo da Vinci'nin de gunleri 24 saatti...
Hakkıyla başlatılan bir girişim, gereken herşey kazanılana dek bırakılmamalıdır.
Kolay kazanılan zaferler ucuzdur. Kazanmaya değer olanlar ise zorlu bir savaşın sonunda gelir.
Ne zaman bir sorunum olsa, yaşamımdaki kotu bir anı anımsar ve "Bununla başa cıkabilmiştim. Şu an karşılaştığım zorluk bundan cok daha hafif, bunu da halledebilirim."derim.
Karamsar olmak zor değil. Zor olan, cılgın bir firtınadan sonra gokkuşağı gibi gulumseyebilmektir.
En buyuk zaferimiz duşmemek değil, duştuğumuz zaman ayağa kalkmamızdır.
Yapamayacağın şeylerin, yapabileceklerini engellemesine izin verme. John Wooden
Sorun, ne kadar derine duştuğun değil, duştukten sonra nereye zıplayacağındır.
Buyuk hayaller, coğu kez erişebileceğinizden o kadar uzaktadır ki umitsizliğe kapılabilirsiniz. Ama gercekleştireceğiniz her kucuk hedef, size bir sonrakini deneme guvenini verir.
İlk seferde başaramazsanız, tekrar tekrar deneyin, sonra vazgecin. Hemen vazgecmek,aklını kullanmamaktan başka bir şey değildir.
Yenilmek ama yinede teslim olmamak... Zafer budur.
Her zaman mutluluğun doruğundayken gulunmez. Bazen sırf hayata gıcıklık olsun diye ucurumun kenarındayken bile gulumseyeceksin.