8.340 TL degerinde bir laptop sipariş ettim ve vergileriyle beraber 10.140 TL tuttu.
Odemesini yaptım ve kargo Turkiye'ye geldi. Tabii ki gelene kadar sıkıntı cıkmadı malum burası Turkiye.
Kafan ağrımadan oyle kolay iş mi var. Tabii ki gumrukte takıldı. UPS ekstra ucretler talep etti falan falan (tabii ki ozel şirketlere asla guvenmeyin)
Newegg'e bu konu hakkında suc duyurusunda bulundum ve soruşturma acıldı. Sizden ekstra ucret talep edemeyeceklerini soylediler.
Ama kargomu gumrukten almak icin bunu yaptılar. Urunun bedelinde değerlenmeyen urun vergileri dahil ve ulaşım ucretleri uzerinden değerlenildi.
Tabii ki ne oldu siparişim ticari kapsama girdi ve onun uzerinden işlem yapmam istendi.
Kendi gumrukcumuzle iletişim kurdum o da dedi ki ticari kapsama girerse +2000 TL kadar daha masraflar falan cıkacağını soyledi.
Zaten pahalı bir cihaz aldım bir de daha fazla donumu almaya calışıyorlar
İade talebinde bulundum artık urun zaten 2 hafta sure gecmesine rağmen hicbir şekilde elime ulaşmadı.
Bu arada zararım nakliye ucretlerinin geri odemesi yoktur bunu aklınızda tutun.
Elime ulaşmadığı icin urun bedeli + KDV sadece yani 221 TL odediğim nakliye ucreti puff oldu.
Bu arada gumruk işlemleri eskisi gibi değil. Kolaylıkla urun gecirebileceğinizi sanmayın. Neler neler yaptırıyorlar adama. Vekaletname cabası.
Benim tavsiyem kucuk urun satın alın ve asla 5 bin TL uzeri alışveriş yapmayın. Başınıza gelmeyen kalmaz. Urun param daha iade edilmedi yeni başladı.
Bakalım onda da sıkıntılar cıkacak mı?
Urun nasıl işlediğini gorun: Takip | UPS - Turkiye
Artık o kadar gecikti ki kayıp paket konumuna duştu
Valla gulduğume bakmayın sinirden UPS gibi beceriksiz bir kargo şirketini indiresim geliyor.
Kargo ucretlerini odememe rağmen doyuramadık ekstra isteklerde bulunuyorlar. Bunun sebebi de pahalı bir urun aldık ya ellerine duştuğumuzun res midir?
Ona gore duşunup alışveriş yapın ama tekrar uyarıyorum kesinlikle pahalı urunlerden uzak durun. (Alamazsınız bir urun fiyatı kadar masraf etmedikce)