Unlu iş kadını 71 yaşındaki Dilek Ertek, sevgilisi Artur Fuchberger ile gittiği Tahiti'de gemiden denize duşerek kaybolmuştu. Ertek'in cenazesi hala bulunamazken, bugun Teşvikiye Camii'nde oğle namazını muteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. Duzenlenen cenaze torenine Ertek'in oğlu Gokce Atuk, Dilek Sabancı ve Buket Taşdelen'in yanı sıra bircok arkadaşı ve sevenleri katıldı. Gıyabi cenaze toreninde konuşan Dilek Sabancı,
"Bence Dilek cok başarılı bir iş kadınıydı. Cok iyi bir anneydi, arkadaştı. Keşke boyle olmasaydı. Keşke daha fazla yaşasaydı. Onemli olan yaşadığınız sure boyunca iyi bir insan olabilmek, iyi anılmak. Ben onu namazlarımda, dualarımda anacağım. Son 5-6 yıldır daha sık goruşmeye başlamıştık. Keşke daha sık goruşebilseydim ama keşkeler ile olmuyor maalesef" diye konuştu.

Dilek Ertek'in 25 yıllık arkadaşı Buket Taşdelen ise,
"Dilek ile 25 senedir arkadaşız. 1 ay evvel Dilek Sabancı, ben ve Dilek Ertek telefonda konuştuk ve yemeğe gitmeye karar verdik. Gidemedik olmadı, kısmet değilmiş. Beklemediğimiz bir olaydı. Şok etkisi oluşturdu hepimizde. Resmine bakıyorum bu Dilek değil diyorum, inanmadım. Cok iyi huylu, candan bir arkadaştı. Mekanı cennet olsun. Ben yazılanları okudum. Konuyla ilgili fikrim yok. Şu anda bir şey soylemek icin erken ve en doğru cevabı Gokce verecektir" dedi.