Antalya'da, Akdeniz Universitesi Hastanesi ’nde, gebeliğinin 19. haftasında bazı şikayetlerle Perinatoloji Kliniğine başvuran Şerife Yiğen, tetkiklerde tek yumurta ikizlerinde gorulen ikizden ikize transfuzyon sendromu geliştiğini oğrendi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı ve Perinatoloji Bolumu Oğretim Uyesi Prof. Dr. İnanc Mendilcioğlu ile Doc. Dr. Cem Sanhal, anne karnındaki bebeklere lazer cerrahisi uyguladı. İşlem başarılı bir şekilde gercekleştirildi. AA ’nın haberine gore; işlem sayesinde sağlıklı bir gebelik geciren Yiğen'in, hamileliğinin 32. haftasında dunyaya getirdiği "Zumra" ve "Yusra" ismi verilen ikiz bebekleri şimdi bir yaşını doldurdu. Anne Yiğen, bebeklerinin sağlığına kavuşmasından duyduğu mutluluğu ve onları sağlıklı buyutmenin mucize gibi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Acıkcası ben cok umitli değildim ama sağ olsunlar hocalarımızın yardımlarıyla adeta bir mucize yaşadım. Bana cok guzel bir hediye verdiler. Kendilerine hep duacıyım. Tedavi surecimde bana yardımcı olan tum Akdeniz Universitesi calışanlarına teşekkur ederim." 
Prof. Dr. İnanc Mendilcioğlu da ikizden ikize transfuzyon sendromunun, tek yumurta ikizlerinin yuzde 10-15'inde gorulen bir durum olduğunu dile getirdi. İkizler arasında kan akım dengesizliği sonucu bu rahatsızlığın olduğunu aktaran Mendilcioğlu, şunları kaydetti:
"Bebeklerin kaybına ya da hayatta kalanlarda ağır norolojik hasarlara yol acabilir. Bir bebeğin icinde bulunduğu sıvı normalden fazla artarken diğerininki ileri derecede azalmaktadır. Bu durum erken doğum riskini de artırmaktadır. En onemli tedavisi anne karnında iken yapılan lazer cerrahisidir. Anne karnında yapılan ve bu bebeklerin yaşamını kurtaran lazer cerrahisi tedavisi Turkiye'de sadece birkac merkezde yapılabiliyor. Anne, başarılı bir operasyon sonrasında sağlıklı bir gebelik surecine devam etti. Bebeklerin doğumu sonrası şu an bir yaşını gectiler ve gayet sağlıklılar."