Gectiğimiz gunlerde harika bir roman okudum. Elime alır almaz beni hemen icine ceken bir kitap... Şiirsel dili, kullanılan argumanlar ve yerinde yapılan saptamalar ve gondermelerle cok sevdiğim bir kitaptan bahsetmek isiyorum sizlere... Evet... Kemal Varol'un Ucunda Olum Var romanından soz ediyorum. Varol'un yazdığı uclemesinin son kitabı olan Ucunda Olum Var, yazarın usta kaleminin yeni bir urunu. Daha once Aşıklar Bayramı, Babamın Bağlaması romanlarını okurlara sunan Kemal Varol, bu uclemeyi, Ucunda Olum Var romanıyla tamamlıyor. Aşıklar Bayramı romanının sinemaya uyarlandığını da yeri gelmişken belirtelim. Varol'un Everest Yayınları'ından gectiğimiz aylarda yayınlanan romanı Ucunda Olum Var'ı buyuk bir keyifle okudum. Ağıtcı Kadın'ı diyar diyar gezdiren oykuyu okumanızı salık veririm. Ucunda Olum Var; memleketin dort bir yanını dolaşan, hevesini gonlunden bir an olsun eksik etmeyen, yarım asırlık sevdasının peşinde dunyadan cağırı cağırı gecen Ağıtcı Kadın ’ın hikayesi. Kemal Varol, ayrılığın ve olumun bilgisiyle ilmek ilmek kurduğu romanda, bir geleneğin son temsilciyle duşuyor yollara. Konya, Bursa, İstanbul, Erzurum, Arkanya ve Arguvan… Yazar Kemal Varol Ucunda Olum Var... Eğer kucuk yaşta tanıştıysanız olumle, sevdiklerinizi kaybetmenin acısını tattıysanız bir kere daha ilk sayfadan itibaren boğazınızdaki bir yumruyla okumaya başlıyorsunuz kitabı. Ucunda Olum Var, yarım asır suren bir aşk hikÂyesi. Yalpalayan, şehirden şehire gezinen, derman arayan, sayıklayan, hatırlayan, ruya cağıran ince bir ah! Kemal Varol, maharetle memleketi anlatıyor, guneşin icinde doğup battığı bir roman anlatıyor. Masalsı, gurul gurul, olmeye yatan. 220 sayfadan oluşan bu romanı cok seveceksiniz. Yarım asırlık sevdasının peşinde giden Ağıtcı Kadın'ın tek derdi, onu gaipten cağıran Heves Ali'yi bulmak... Fakat Ağıtcı Kadın'ın Anadolu'yu bir bir dolaşması ve Heves Ali'yi bulmak cabaları sonucsuz kalsa da, Ağıtcı Kadın'ın sevgisi ve adı elbette akıllarda iz bırakacak. "Oluyorum. Bu kez sahiden oluyorum. Gelecek misin yasıma? Boz Atlı Hızır gibi son nefesime yetişecek misin? Ucunda olum var Heves Ali'm, ucunda elbette olum var. Gelmeyeceksen, elini son kez omzuma koymayacak, alnımı opup yolculamayacaksan, bağışlanma dilemeyeceksen; adını aldığın Ali hakkına soyle bari: Sahiden sevdin mi beni? Kederli sozlerin, kurumuş gozlerin, tozlu yolların, saklanan mendillerin, icli kıpırdanmaların misafiri, cenazelerin duacısı, hikÂyelerin sırdaşı… Dunya olumlu, gun akşamlı… Son Ağıtcı, Heves Ali'yi arıyor. Evlerde, sokaklarda, dere boylarında, raylarda, uzayıp giden bozkırda… Heveeeessss diyerek susuyor. Bana hikÂyeni anlat, ağıdını yakacağım." Ergul Tosun İletişim icin: [email protected]